Manchester City bo prodal dva odvečna igralca in z njima pokril odškodnino za Haalanda

Angleški prvak Manchester City je tik pred sklenitvijo dveh prestopov, ki bosta v klubske blagajne skupaj navrgla več kot 60 milijonov evrov.

Uredništvo
16. junij 2022, 1:36

Gabriel Jesus (Foto: Getty Images)

Manchester City je na pragu sklenitve dveh prestopov, s katerima bo pokril vložek v odškodnino za norveškega zvezdnika Erlinga Brauta Haalanda, za katerega je Dortmundu plačal približno 60 milijonov evrov.

Prav zaradi Haalandovega prihoda se je na izhodnih vratih znašel Brazilec Gabriel Jesus, ki je po napovedih angleških medijev blizu prestopu v vrste Arsenala. Igralec naj bi že privolil v selitev v London, odprto pa je ostalo še vprašanje odškodnine, saj City zanj zahteva približno 50 milijonov evrov.

Manchester City bo prodal še enega igralca, ki nima pravih možnosti za preboj v prvi ekipi. Meščane zapušča obetavni irski vratar Gavin Bazunu, sicer prvi vratar irske reprezentance, ki je minulo sezono preživel na posoji pri tretjeligašu Portsmouthu. Komaj 20-letni Irec bo po novem branil v Premier League, in sicer bo za približno 14 milijonov evrov prestopil v Southampton.