Manchester City ne bi smel prodati Sterlinga, Haaland pa se bo moral najprej privaditi na Anglijo

Oglasil se je nekdanji zvezdnik Manchester Cityja in podal svoje mnenje o letošnjem trgovanju aktualnih angleških prvakov na poletni prestopni tržnici.

Uredništvo
2. avgust 2022, 4:43

Sergio Agüero je moral zaradi srčnih težav svojo nogometno kariero zaključiti predčasno. (Foto: /)

Sergio Agüero je začuden nad dejstvom, da je Manchester City letos prodal odličnega angleškega krilnega napadalca Raheema Sterlinga, ki je zadnja leta veljal za enega najboljših posameznikov v ekipi trenerja Pepa Guardiole. Sterling bo kariero nadaljeval pri londonskem Chelseaju, Agüero pa meni, da njegovi nekdanji delodajalci včasih enostavno ne sprejemajo najbolj logičnih odločitev v tem pogledu.  

“Ne razumem poletne prodaje Raheema Sterlinga v Chelsea. Včasih pri Manchester Cityju sprejemajo nekatere precej nelogične odločitve. Erling Haaland pa se bo moral očitno še privaditi na Premier League. Izgledal je, kot da je še vedno v Nemčiji. Potem pa je prišel Virgin Van Dijk in mu na svoj način izkazal dobrodošlico v angleški nogomet.” 
 
Agüera so povprašali tudi o mladem Julianu Alvarezu, ki je to poletje prav tako prispel na Etihad. Bil je zelo kratek in jedrnat.  
 
“Julian Alvarez? Poklical me je, ker ga je zanimalo, kakšno je življenje v Manchestru. Povedal sem mu, da ga bo tukaj zelo zeblo!”