Manchester City se razhaja še z enim igralcem, ki je pisal zlato ero kluba

V Manchester Cityju se bodo po koncu sezone z veliko verjetnostjo poslovili od Brazilca Fernandinha, ki je na stadionu Etihad preživel kar osem let svoje kariere.

Uredništvo
23. februar 2021, 9:48

Foto: Getty Images

V Manchester Cityju so se v zadnjih letih razšli s številnimi igralci, ki so z zlatimi črkami obeležili zlato ero kluba. Prvi je 'sestopil' Yaya Toure, nato je sledil legendarni kapetan Vincent Kompany, po izteku prejšnje sezone je odšel sijajni Španec David Silva, po koncu letošnje sezone pa bosta z veliko verjetnostjo vrste Cityja zapustila še dva igralca z velikanskimi zaslugami. Že dalj časa je znano, da klub z veliko verjetnostjo zapušča Argentinec Sergio Aguero, zadnje mesece pogodbe pa ima pred seboj tudi 35-letni Brazilec Fernandinho.

Fernandinho za City zagotovo ne bo več igral, čaka pa ga velika dilema, in sicer ali nadaljevati nogometno pot ali pa se po koncu sezone podati v druge vode. Ponudbo je že prejel.

"Trenutno sem osredotočen le na City in vem, da me soigralci zelo potrebujejo. Odločil se bom, ko bo konec sezone. Prejel sem ponudbo kluba, vendar ne gre za to, da bi postal del Pepovega trenerskega štaba. Prejel sem ponudbo, da bi bil zaposlen v klubu. Bil sem počaščen, vendar pa sem odločanje o tej zadevi pustil ob strani," je povedal Fernandinho.

Fernandinho se je v Manchester City preselil pred osmimi leti iz Šahtarja in sodeloval pri številnih zgodovinskih podvigih meščanov, ki so v zadnjih letih postali dominantna sila v angleškem nogometu.