Manchester United bi poleti nakupoval pri hitu sezone v ligi Europa

Britanski mediji poročajo, da se pri angleškem velikanu močno zanimajo za usluge mladega francoskega branilca iz Bundeslige.

Uredništvo
13. maj 2022, 6:17

Eden od zvezdnikov Eintrachta se je znašel na seznamu želja pri Manchester Unitedu. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Evan N’dicka je 22-letni francoski osrednji branilec, ki od leta 2018 dalje nastopa za Eintracht iz Frankfurta. V tekoči sezoni je zbral 41 nastopov v in dosegel 4 zadetke in tudi 4 asistence. Za osrednjega branilca je to fantastična statistika. Po sili razmer se N’dicka solidno znajde tudi na levem boku obrambne vrste.  
 
Trenutno je ocenjen na 28 milijonov evrov, pogodbo z letošnjim finalistom lige Europa pa ima sklenjeno le še do konca prihodnje sezone. Zanj se je zdaj ogrel angleški velikan Manchester United, ki bo pod taktirko nizozemskega trenerja Erika Ten Haga deležen zelo konkretne poletne renovacije. 
 
N’dicka je v Parizu rojeni nogometaš, ki je nastopal za vse mladinske selekcije francoske reprezentance, na članskem nivoju pa še ni debitiral. Njegova družina sicer prihaja iz Kameruna, pred prestopom v Eintracht pa je nastopal le še za francoski Auxerre.  
 
Kot zanimivost lahko dodamo, da so nekoč za ta francoski klub nastopali tudi slovenski nogometaši Valter Birsa, Ivan Firer in Denis Petrič.