Manchester United je na radarju dveh tehnoloških velikanov

Ugledni britanski časnik The Times poroča, da o morebitnem nakupu angleškega velikana Manchester United resno razmišljata celo dva tehnološka giganta modernega časa.

Uredništvo
24. november 2022, 11:40

Manchester United (Foto: /)

Čeprav naj bi družina Glazer za svoj delež lastništva Manchester Uniteda zahtevala najmanj 6 milijard dolarjev, je že sama možnost nakupa enega najbolj priljubljenih nogometnih klubov na svetu povzročila precej vznemirjenja na finančnih trgih.

Družina Glazer je namreč sporočila, da je pripravljena razmisliti o odhodu iz kluba, takoj zatem pa so se v Angliji že pojavila ugibanja o tem, kdo bi sploh lahko bil potencialni novi lastnik velikana z Old Trafforda.

Financial Times je poročal, da naj bi v prevzemnih govoricah znašel celo nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda David Beckham, ki je v Združenih državah Amerike skoval veliko poslovnih partnerstev in bi najbrž imel potencial, da različne ameriške investitorje pripelje v svoj nekdanji klub.

Časnik Daily Telegraph poroča, da naj bi se za nakup zanimal tudi najbogatejši Britanec Sir Jim Ratcliffe, sicer lastnik francoskega Niceja, časnik The Times pa danes poroča, da naj bi v bitki za Manchester United vstopila celo dva tehnološka giganta – Meta in Amazon.

Ne Meta ne Amazon doslej nista kazala ambicij oziroma namer po lastniškem prevzemu kakšnega velikega evropskega nogometnega kluba.