Manchester United je postavil ceno za Jadona Sancha, Borussia Dortmund je ne bo plačala

So pri angleškem velikanu pretiravali? Spretni krilni napadalec nima prave prihodnosti na Old Traffordu, toda po takšni ceni ga bodo redki klubi pripravljeni odkupiti.

Uredništvo
9. junij 2024

Jadon Sancho (Foto: Getty Images)

Več angleških virov poroča, da Manchester United za odpisanega Jadona Sancha pričakuje kar med 40 in 50 milijonov evrov odškodnine. Angleški krilni napadalec pri rdečih vragih ni več zaželen in v drugem delu sezone 2023/24 je bil na posoji pri Borussii Dortmund, kjer je navduševal že pred selitvijo v Premier League. Briljiral na posoji ravno ni.

Na 21 nastopih v Bundesligi in ligi prvakov je prispeval tri gole ter tri asistence, kar ni slabo, niso pa to številke za 50-milijonski prestop.

Dortmundčani si sicer res želijo 24-letnika zadržati v svojih vrstah, toda precej bolj jim diši zamisel o novi posoji, na kar pa pri Manchester Unitedu, vsaj na tej točki, ne želijo pristati. Pogodbo pa ima Jadon Sancho veljavno še do konca sezone 2025/26.

Leta 2021 so rdeči vragi zanj odšteli kar 85 milijonov evrov in s prodajo si želijo povrniti vsaj polovico zneska, kar pa očitno še zdaleč ne bo lahko. Nekaj interesa za Sancha vlada tudi v drugih državah, letos se je omenjalo predvsem italijanski Juventus, določeni britanski novinarji pa so ga povezovali tudi že s prestopom v londonski Arsenal.

Pri Unitedu je Sancho razočaral, na 82 uradnih nastopih je prispeval 12 zadetkov in šest asistenc, kar je daleč od pričakovanj navijačev.