Manchester United ni bil pogumen na žogi in v takšnem primeru te City povsem povozi

Nizozemski strateg Erik Ten Hag seveda ni imel prav nobenega razloga za dobro voljo po današnjem debaklu rdečih vragov proti Manchester Cityju.

Uredništvo
2. oktober 2022, 6:57

Ten Hag po hudem porazu na mestnem derbiju seveda ni imel razlogov za lepe besede. (Foto: Getty Images)

Manchester United si je danes privoščil novo hudo blamažo, njihovi mestni rivali in aktualni angleški prvaki so jim zabili kar šest zadetkov. Tekma se je na koncu končala z rezultatom 6:3, nizozemski trener Erik Ten Hag pa je imel po obračunu seveda marsikaj za povedati čez slabo predstavo svojih varovancev. United je igral povsem brez prepričanja, brez duha in tudi brez potrebnega poguma na žogi, je prepričan nekdanji trener Ajaxa
 
"Igrali smo povsem brez prepričanja in brez duha. Samo bežali smo nazaj in na žogi še zdaleč nismo bili pogumni. Na takšen način te ekipa, kot je Manchester City, seveda povsem povozi. Vse se začne z vero v lastne sposobnosti. Igralci morajo slediti določenim principom in danes bi morali zaigrati precej bolj proaktivno." 
 
V zadnjih tednih se je zdelo, da se zadeve pri Unitedu počasi postavljajo na svoje mesto, današnji poraz pa je vendarle pokazal, da rdečim vragom manjka še zelo veliko, da bodo lahko nekoč zopet konkurenčni v boju za naslov angleških prvakov. 
 
Manchester United zdaj čaka evropska preizkušnja, v četrtek bodo v sklopu lige Europa gostovali pri Omonii iz Nikozije