Manchester United zaradi protestov ob posel, vreden 120 milijonov funtov

Časnik Observer poroča, da je podjetje The Hut Group odstopilo od načrtov, da z Manchester Unitedom sklene osemletno sponzorsko pogodbo, težko kar 120 miliijonove funtov.

Uredništvo
9. maj 2021, 6:59

The Hut Group je v strahu pred navijaškimi protesti ohladil zanimanje za sponzoriranje Manchester Uniteda. (Foto: Getty Images)

Manchester United je bil  v zadnjih mesecih v resnih pogovorih za sklenitev sponzorske pogodbe s podjetjem The Hut Group, ki je želelo svojo blagovno znamko Myprotein oglaševati na klubski trening opremi. Ob koncu letošnje sezone se bo namreč iztekla sponzorska pogodba z ameriško zavarovalnico AON, ki ne načrtuje podaljšanja sodelovanja, prav The Hut Group, ki sicer izvira iz Manchestra, pa naj bil tik pred dogovorom z rdečimi vragi za sklenitev osemletne pogodbe, težke kar 120 milijonov funtov oziroma 138 milijonov evrov.

Posel je po poročanju časnika Observer padel v vodo, saj je omenjeno podjetju v luči protestov proti lastnikom kluba in v strahu pred tem, da bi navijači Uniteda načrtno bojkotirali klubske poslovne partnerje, odstopilo od svojih načrtov.

Manchester United se je znašel v zelo napetem obdobju, saj so navijaški protesti zoper ameriško družino Glazer dosegli svoj vrhunec prejšnji konec tedna, ko je zaradi navijaškega vdora na stadion Old Trafford vodstvo lige odpovedalo in preložilo derbi med Manchester Unitedom in Liverpoolom.
 
adplus-dvertising