Odmevi po tekmi Chievo - Inter

Mancini: Potrebujem napadalca ...

Roberto Mancini je po zmagi na "slovenskem derbiju" in prvih treh točkah po povratku k Interju v Veroni jasno povedal, da pozimi potrebuje okrepitve.

Uredništvo
16. december 2014, 3:13

(Foto: Getty Images)

Chievo je z Boštjanom Cesarjem in Valterjem Birso v prvi postavi proti Interju končal nepremagljivi niz in stratega črno-modrih Roberta Mancinija razveselil z njegovo prvo zmago po povratku na San Siro. Ekipa Samirja Handanovića in Reneja Krhina, prvi vratar "Il Biscioneja" je prvič pod Mancinijem ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, je po zaključku kola na enajstem mestu v Serie A, Mancini pa je po težko pričakovanem slavju jasno povedal, da bo januarja odšel po nakupih.

"To je pomembna zmaga in jasno je, da pridobivamo na samozavesti, ker kljub težavam, s katerimi smo se soočili proti Chievu, nismo dobili gola. Precej sem zadovoljen," je Mancini dejal za Sky Sport Italia. "V tem trenutku je 4-3-1-2 eden redkih sistemov, ki jih lahko uporabljamo. Dodo pet minut tam ni bil slab, toda ekipa je čvrstejša z dvema krilnima nogometašema in dobro postavljena na sredini igrišča," je nadaljeval nekdanji soigralec Srečka Katanca:

"Danes nam je šlo dobro, prejšnjo nedeljo smo bili proti Udineseju dobri v prvem polčasu. Fantje se izboljšujejo na treningih in to uporabljajo tudi v praksi na tekmah. Zmaga proti Laziu bi pomenila zaključek leta z dvema zaporednima zmagama in to je dobro za moralo. Seveda se moramo še naprej izboljševati v številnih pogledih."

Zmaga, prva po zamenjavi odstavljenega Walterja Mazzarrija, je prišla tudi po tem, ko je Mancini jezno kričal proti napadalcu Mauru Icardiju in ga kasneje tudi zamenjal, na klopi je poleg Krhina denimo obsedel tudi srbski branilec Nemanja Vidić.

"Potrebujem napadalca, ki bi sodeloval v igri. Icardiju ni bilo lahko, ker je Chievo zapiral prostor, toda je še mlad in ima izjemno kakovost, mora pa sodelovati tudi brez žoge," se je argentinskega strelca še dotaknil Mancini in spregovoril tudi o vlogah Matea Kovačića, ki je zaigral za napadalcem, Fredyja Guarina in "ubogega" Garyja Medela.

"Guarin je bolj podoben vezistu, močnejši in izkušenejši. Kovačić lahko postane velik 'notranji vezist', toda še vedno je mlad in mora se naučiti, kako se braniti in kako iti v duele. Lahko postane popoln vezist," je pristavil nekdanji trener Fiorentine, Lazia, Manchestra Cityja in Galatasaraya:

"Če se bomo pomikali vedno globlje, potem se ne bomo nikoli izboljšali, toda moram reči, da se precej izboljšujemo. Ostajamo zgoraj in pritiskamo za žogo, zato je obramba nocoj odigrala zelo dobro. Ubogi Medel veliko teče. Potrebujem nekoga, ki bi pokrival obrambo. Proti Udineseju smo se mučili, ko je Medel ostal sam v zvezni vrsti, ostali pa so šli preveč široko. Lahko se še izboljša in postane hitrejši, toda je zelo pomemben igralec."

Prve poteze naj bi črno-modri na tržnici že povlekli - po zanimanju za Diega Perottija iz Genoe in Mohameda Salaha (Chelsea) glavna tarča po poročanju Tuttosporta ostaja poletni nakup Atletica Madrida Alessio Cerci.

Evropski prvaki iz leta 2010 naj bi se danes sestali in dokončno začrtali zimsko strategijo nakupov, a je že jasno, da lahko Cerci zaradi omejitev finančnega fair playa pride le na posojo. Omenjajo se tudi Fabio Borini (Liverpool), Joel Campbell in Lukas Podolski (oba Arsenal), medtem ko naj bi Mancinijeve želje skušali klubski veljaki potešiti z Lucasom Leivo (Liverpool).

"To je dober znak, korak naprej na lestvici," je iz New Yorka po ponedeljkovi zmagi sporočil nekdanji predsednik Massimo Moratti, ki je tudi sam v klub skozi leta vložil neslutene zneske, ki se jim njegov naslednik Erick Thohir ni še niti približal.

"Zmaga je še posebej dobra za Mancinija in za samozavest, ki jo prenaša na svoje varovance," je še pristavil Moratti: "Vsi vedno govorijo o tekmi, ki bi lahko predstavljala prelomnico, toda pomembno je le zbirati točke in skušati čimbolj pogosto zmagovati. Mislim, da je lahko ta uspeh dobra iztočnica. Toda na koncu bo odvisno od igralcev - na njih je, da ideje trenerja spremenijo v dobre rezultate. Upam, da jim bo to znova uspelo v nedeljo. Prestopni rok? To je domena trenerja. Kot navijač, ko ne kaže dobro, bi zamenjal kar vse. Toda kot predsednik ne moreš govoriti takšnih reči."