Mancinijeva Italija je neverjetna, Azzuri postavili nov rekord

Zahodni sosedje se očitno ne nameravajo ustaviti. Po tem, ko so postali vladarji nogometne Evrope, so se v kratkem podpisali pod nekaj težko dosegljivih rekordov.

Uredništvo
9. september 2021, 6:36

Roberto Mancini z reprezentanco Italije piše zgodovino. (Foto: Getty Images)

Reprezentanca Italije je sredi rekordno dolge serije brez poraza. Že v nedeljo so rekordno znamko postavili z remijem 0:0 proti Švici, tokrat pa so nanizali nov uspeh. S kar 5:0 so doma ugnali Litvo.

Tudi ta obračun je postregel z novo rekordno znamko. Varovanci selektorja Roberta Mancinija so namreč že v uvodnih 30 minutah dosegli štiri zadetke, kar se Italiji doslej še nikoli ni zgodilo. Dvakrat je bil natančnem Moise Kean, enkrat Giacomo Raspadori, nenazadnje pa je Edgaras Utkus prispeval še avtogol.

Azzuri so zadnji poraz zabeležili septembra 2018, ko jih je v sklopu lige narodov ugnala Portugalska. Od takrat so Italijani nepremagljivi na članski ravni, vmes so poleti osvojili še naslov evropskega prvaka.

Italija je še naprej na vrhu kvalifikacijske skupine C in na odlični poti, da si brez posebnih preglavic zagotovi nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju prihodnje leto.