Mancinijeva šala na temo COVID-19 se je izjalovila, selektor se je že opravičil

Italijanski selektor Roberto Mancini si je na Instagramu privoščil šalo v duhu trenutne epidemiološke situacije, a naletel na hude kritike.

Uredništvo
23. oktober 2020, 7:56

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Virus COVID-19 se po Evropi močno širi in mnoge države so, podobno kot Slovenija, že sprejele številne omejitvene ukrepe. Problem imajo tudi v Italiji, ki je v prvem valu beležila ogromno število smrtnih žrtev. Tudi zato se zdi, da šale na račun bolezni in vsega, kar pač prihaja skupaj z njo, tudi medijski pomp, niso ravno na mestu.

To zdaj ve tudi italijanski trener Roberto Mancini, ki je na svojem Instagram profilu objavil sliko, na kateri pacient v bolnišnici odgovora na vprašanje, kako je zbolel. Odgovori pa z: "Gledal sem novice na televiziji."Ker je Mancini javna osebnost, je njegova objava dvignila precej prahu in četudi trenerjeva namera ni bila zlobna, se je za dejanje že opravičil.

"Objavil sem sliko, ki odraža dramo tega trenutka. To je vse. Ni bilo skritega sporočila, niti pomanjkanja spoštovanja do obolelih ali umrlih. Če sem koga užalil, se opravičujem," je sporočil Mancini. 
 
 
adplus-dvertising