Mandarić: Globoko me je sram, zdaj je hudič vzel šalo!

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je po polomu v Celju javno obračunal z igralci, dotaknil pa se je tudi 'nesmiselnih in zahrbtnih' manevrov športnega direktorja Maribora Marka Šulerja.

Uredništvo
17. maj 2021, 7:24

Milan Mandarić je osramočen zaradi poraza Olimpije v Celju. (Foto: nkolimpija.si)

Katastrofalen poraz v Celju je vrste ljubljanske Olimpije pretresel do tal. To ponazarja tudi dolgo pismo, ki ga je igralcem namenil predsednik kluba Milan Mandarić, ki je zaradi njihove predstave v Celju osramočen, v svojem pismu pa se je med drugim dotaknil tudi izjav športnega direktorja Maribora Marka Šulerja, češ da naj bi nekateri igralci Olimpije želeli prestopiti v Maribor.

Pismo Milana Mandarića, ki je bilo objavljeno na uradni klubski strani zmajev, povzemamo v celoti.

"Nogomet je igra, ki ne gre brez čustev. Včasih so zelo močna in jih je težko nadzorovati, včasih evforična, občasno pa tudi polna razočaranj. Kako opisati čustva nas, ki imamo Olimpijo v srcu, po včerajšnjem sramotnem in katastrofalnem porazu proti aktualnemu prvaku, ki se v tej sezoni bori za obstanek? Težko bi izbral prave besede. Tiste, ki najbolj natančno opisujejo moja čustva, pa so kombinacija sramu, ponižanja, razočaranja in občutka izdaje."

"To je moja peta sezona v Olimpiji in v teh petih letih je bilo veliko uspehov in neuspehov, veselja in navdušenja, tudi razočaranja ni manjkalo, a ne spomnim se, da smo se po eni tekmi počutili tako bedno kot po porazu s Celjem. Ne samo zato, ker smo postavili pod vprašaj sezono, v kateri smo bili večino časa prevladujoči, ampak predvsem zaradi vtisa, da ekipa, ki je včeraj nosila dres Olimpije, ni pokazala niti želje niti volje, da bi igrala dostojno tega dresa. Dragi fantje, ne vem, kako se počutite, ampak mene je res sram.

V čem je problem? Igrate na najlepšem stadionu v državi. Imate vse pogoje za igro in trening. Bolje ste stimulirani kot 90% slovenskih nogometašev. Če je bila ekipa na začetku poletne sezone še neuigrana, zdaj zagotovo ni, in bolj ko se bližamo koncu sezone, bolj neprepričljiva je igra in bolj skromni so rezultati. Da zmorete in da ste sposobni, ste pokazali na tekmi z Domžalami, ko smo bili vsi ponosni, da smo del te velike Olimpije in te odlične igre. Je morda problem v pritisku, ki ga težko prenašate? Je lahko ta pritisk močnejši od želje in volje po zmagi, ko igrate za največji klub v državi, od želje, da pokažete športni duh in željo po uspehu? Predstavljajte si zdravnika, ki nekoga ne more operirati, ker čuti pritisk! Ja, dragi fantje, vi ste profesionalci, tega ne pozabite."

"Menda na vas ne vplivajo nesmiselne in zahrbtne izjave športnega direktorja našega glavnega tekmeca, postrežene v obliki medijskega nagajanja, ki je pogost način vnašanja nemira pred vsako tekmo Olimpije. Omenjene lažne novice o naših igralcih, ki naj bi želeli prestopiti v njihov klub, niso vredne resnega komentarja. V Olimpiji imamo že nekaj časa takšne, a resnično realne ponudbe mariborskih igralcev, ki bi radi oblekli zeleni dres, a takšne "igrice" se nam me zdijo dostojne nogometa in poštene igre."

"Dovolj je! Po včerajšnji sramoti je hudič vzel šalo. V sredo boste igrali v naših Stožicah pred našimi navijači, ki so kljub vsem prepovedim in omejitvam redno spremljali vašo igro skozi luknje na ograji stadiona, z bližnjih stavb in mostov, ter so vam pripravili izjemen ognjemet podpore na derbiju in pokazali, da od vas pričakujejo, da boste spoštovali ime ter grb kluba, za katerega igrate. Na vas je, da pokažete, da ga resnično spoštujete in da mu želite vrniti vsaj del tega, kar je klub dal za vas,"
je zapisal Mandarić.
 
adplus-dvertising