Mandarić mi je govoril, da je bil Uremović prevara

Nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan je razkril zanimivo ozadje ljubljanske epizode Filipa Uremovića, ki je v zadnjem času postal pomemben član najmočnejše hrvaške reprezentance in igralec, ki je 'ustavil Kyliana Mbappeja'.

Uredništvo
17. oktober 2020, 9:14

Foto: nkolimpija.si

Hrvaška javnost v zadnjem času pobliže spoznava igralca, ki je prvič resneje opozoril nase v Sloveniji. Filip Uremović se je pri ljubljanski Olimpiji zadržal kratek čas, a vseeno gre za zgodbo o uspehu – z Olimpijo je osvojil naslov državnega prvaka, nato pa jo popihal v ruski Rubin iz Kazana, katerega član je še danes. Vmes se je spremenilo marsikaj – njegova tržna vrednost danes znaša 3.5 milijona evrov oziroma sedemkrat več kot ob razhajanju od Olimpije, postal pa je tudi članski reprezentant Hrvaške in igralec, o katerem je v zadnjih dneh v hrvaških medijih veliko govora. Portal Index ga je celo razglasil za najboljšo novico hrvaške reprezentance v zadnjem času in za igralca, ki je na tekmi proti velesili Franciji uspešno nevtraliziral enega najboljših igralcev sveta Kyliana Mbappeja.

Nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan je v pogovoru za isti portal pojasnil, kako je sploh prišlo do Uremovićevega prihoda v Olimpijo.

"Poznal sem ga iz druge lige. V zimskem prestopnem roku je bil moja glavna tarča in glede njegovega prihoda je nastal pravi mali cirkus. Tedanji športni direktor Olimpije Mladen Rudonja je na moje vztrajanje odšel na pogovore. Pomagali so tedanji igralčevi zastopniki in nekdanji igralci Tomislav Dujmović in Ivan Bošnjak. S prošnjami smo dosegli, da nam ga je Dinamo prodal, saj mi je bilo povsem jasno, da njegove realne cene ne moremo plačati. V Dinamu tega tedaj niso dobro ocenili, saj je bil pri njih na zadnjem mestu v vrsti. Prepoceni so se ga rešili in to za ceno, ki je bila v tistem trenutku za Olimpijo edina možna," je povedal Bišćan.

Uremović se je izkazal za uspešen nakup, vendarle pa je imel Bišćan zaradi njega veliko težav s predsednikom zmajev Milanom Mandarićem.

"Na prvi tekmi drugega dela sezone je padel zadetek, pri katerem bi moral bolje reagirati, vendar smo na koncu k sreči zmagali in napaka na vplivala na rezultat. Naslednje jutro me je Milan Mandarić poklical na pogovor in prisotne je bilo kar nekaj nervoze, kar sicer pri njem ni nič nenavadnega. Rekel mi je, da sem ga prevaral in da Uremović ni vreden denarja, ki ga je plačal zanj. Očital mi je, da sva ga jaz in Rudonja prevarala, da smo igralca preplačali in da on ni dober nogometaš. Gledal sem ga in mu dejal, da ni normalen, da je za fanta to bila prva tekma v prvi ligi in da naj se pomiri. Od njega sem želel nekaj časa, da ugotovi, kakšnega igralca je dobil. To je bila zadnja tekma, na kateri je imel v slovenski ligi Uremović težave. Od prve do zadnje tekme je bil vse boljši in bolj dominanten.  Na koncu je deloval kot igralec, ki se z lahkoto kosa z vsemi izzivi v ligi in hitro je bilo jasno, da je po štirih ali petih mesecih prerasel slovensko prvenstvo. Čeprav sem ves čas prosil predsednika, naj ga ne proda za majhen denar, je sprejel drugačno odločitev, ki je bila po mojem mnenju povsem zgrešena. Za Uremovića se je vse razpletlo dobro in vsekakor mu želim, da postane igralec najvišjega kakovostnega razreda. Za to ima vse pogoje," je še dodal Bišćan.