Marc Cucurella ni edini bočni branilec Brightona, ki se seli na Stamford Bridge

Londončani so po enega levega bočnega branilca letos pripeljali iz članske in mladinske ekipe Brightona.

Uredništvo
5. avgust 2022, 5:13

V drugi polovici aktualnega prestopnega roka je Chelsea zelo aktiven. (Foto: Getty Images)

Chelsea je za dobrih 65 milijonov evrov odškodnine nedavno na Stamford Bridge pripeljal odličnega španskega branilca Marca Cucurello, ki pa ni edini bočni branilec Brightona, ki bo kariero nadaljeval pri velikanu iz Londona. Chelsea je namreč svojemu kadru dodal tudi Zaka Sturga, gre za 18-letnika s koreninami iz Gvajane, ki je trenutno sicer član močne angleške U-18 reprezentance. 
 
Zak Sturge se je pri Brightonu kalil zadnja tri leta, pred tem pa je igral za amaterske klube iz Londona, kjer je bil tudi rojen. Velja za precej napadalno usmerjenega bočnega branilca, ki je za mladinske ekipe Brightona v pretekli sezoni zbral 23 nastopov. Na tej točki še ni znano, koliko časa bo mladenič pogodbeno vezan na Chelsea, sprva bo Sturge sicer nastopal za njihovo U-21 selekcijo.  
 
“Zelo smo veseli, da se je Zak odločil za prestop v Chelsea. Priključil se bo naši U-21 zasedbi in se skušal prebiti proti prvi ekipi. Gre za zelo nadarjenega nogometaša in komaj že čakamo, da se nam bo pridružil na treningih v Cobhamu.”  

Mladi in nadarjeni branilec je prestop potrdil tudi z objavo na svojem uradnem Twitter profilu, prilepil je sliko, kjer podpisuje pogodbo.