Marcel Ratnik po eni najboljših tekem v karieri trka na vrata reprezentance: Lahko sem lider Olimpije

Devetnajstletni Marcel Ratnik je večni derbi odigral kot kapetan. Dosegel je tudi gol.

Miran Zore
17. september 2023

(Foto: pigac.si)

Marcel Ratnik je bil na sinočnjem derbiju kapetan Olimpije. Mladi branilec je ta trenutek verjetno glavni razvojni projekt državnih prvakov, ki s ponudbami zanj letos niso bili zadovoljni. Ratnik je igralec, ki se hitro razvija in ki že trka na vrata članske slovenske reprezentance. 

Po tekmi je Ratnik govoril podobno, kakor igra. Precej odraslo, odgovorno, nikakor ne daje vtisa, da gre še vedno za precej mladega nogometaša.

"Lahko smo zelo zadovoljni. V prvem polčasu smo imeli kontrolo nad tekmo, ustvarjali smo si priložnosti, ni smo pa zadeli. Drugi polčas smo dobro začeli, drugič na tekmi smo zadeli. Prejeti zadetek nas je nato malce zabil nazaj, prepustili smo jim ritem, na koncu smo vseeno zmagali," je po tekmi dejal Prekmurec.

Na Maribor in njegove težave se Ratnik ni oziral: "O njih ne rabim govoriti. Sami smo krivi, da so dosegli tisti gol."

Ratnik je v letošnji sezoni nenehno v pogonu. Iz tira ga niso vrgle nekatere napake. Ostal je zvest svoji igri, s katero sodeluje pri gradnji napadov. Odločen je igrati ključno vlogo v ekipi Olimpije.

"Malo čutim utrujenost, grem iz tekme v tekmo. Ko bom izčrpan, bom že povedal. Neverjetna emocija pa je to, da sem bil lahko danes kapetan. Hvala trenerju, da mi zaupa na tako pomembni tekmi. Lahko sem lider."