Marcel Ratnik zabija v ritmu Sergia Ramosa: Od sezone 2020/21 noben branilec v ligi ni dosegel več golov

Mladi branilec Olimpije Marcel Ratnik na interni lestvici strelcev zaseda visoko tretje mesto.

Uredništvo
2. marec 2024

Marcel Ratnik (Foto: pigac.si)

Mladi branilec Olimpije Marcel Ratnik je v letošnji sezoni že večkrat dokazal, da je izjemno nevaren tudi za nasprotnikova vrata, kar je predvsem za centralne branilce redka odlika. Ratnik je nekaj dni po podpisu nove pogodbe zabil svoj peti prvenstveni gol, ta pa je imel dodatno težo, saj je Olimpijo rešil pred porazom proti Celju, po katerem najbrž nihče več ne bi niti podvomil v to, da bodo Celjani osvojili državni naslov.

Za Ratnika je bil to že peti prvenstveni zadetek, s čimer na interni lestvici strelcev zaseda tretje mesto. Najboljši strelec Olimpije je še naprej Portugalec Rui Pedro (10 golov), šest jih je dosegel Nemanja Motika, Ratnik pa si deli tretje mesto s kapetanom moštva Timijem Maxom Elšnikom.

Ratnik je trenutno najboljši strelec med branilci v slovenskem državnem prvenstvu, še najbližje pa mu je reprezentant Žan Karničnik, ki je dosegel tri zadetke.

V minuli sezoni je bil med branilci najbolj učinkovit Damjan Vuklišević s štirimi goli, isti igralec pa je tudi zadnji, ki je v slovenskem prvenstvu zabil več golov kot Ratnik. To mu je uspelo v sezoni 2020/21, v kateri je dosegel šest zadetkov.