Marcela vleče nazaj domov

Brazilski mediji poročajo o tem, da se je bočni branilec Marcelo odločil za povratek v domovino. Real Madrid naj bi zapustil po koncu aktualne sezone.

Uredništvo
26. oktober 2021, 5:42

Marcelo utegne ob koncu sezone zapustiti Real in se vrniti v rodno Brazilijo. (Foto: Getty Images)

33-letni branilec Real Madrida si je zaželel povratka v rodno Brazilijo, kjer zanj konkretno zanimanje menda izkazujejo pri Flamengu. Marcelo je iz nogometnega vidika za nogometaša na položaju bočnega branilca seveda že v precej zrelih letih, v Realu pa po povratku trenerja Carla Ancelottija zdaj igra samo še obrobno vlogo.

V aktualni sezoni je zbral dva nastopa, pogodba z španskim velikanom pa se mu izteče ob koncu sezone in bo lahko v poletnem prestopnem roku klub zapustil kot prost igralec.
Marcelo je bil vrsto let pomemben član ekipe Real Madrida, ki je redno osvajala ligo prvakov in se borila za prvo mesto v španski La Ligi.

Na vrhuncu svoje kariere je veljal za morda celo najboljšega levega bočnega branilca na svetu, za kraljevi klub pa je zbral že 530 nastopov, prispeval 38 zadetkov in temu dodal tudi 101 asistenco. Gre za otroka Fluminenseja, ki je v Madrid prestopil že leta 2007. Za Brazilijo je Marcelo nastopil na 58 tekmah in prispeval tudi 6 golov.