Marcelo Bielsa bo znova postal selektor: Bo on izkoristil izjemen potencial južnoameriške velesile?

Vodstvo urugvajske nogometne zveze je po neuspehu na svetovnem prvenstvu prekinilo sodelovanje s selektorjem Diegom Alonsom.

Uredništvo
5. december 2022, 8:16

Marcelo Bielsa (Foto: /)

Urugvaj se je svetovnega prvenstva v Katarju lotil z velikimi pričakovanji in veliko odgovornostjo, saj je bržčas še zadnjič lahko računal na legendarna napadalca Edinsona Cavanija in Luisa Suareza, ki ste vse sile stavila na njun zadnji veliki turnir v karieri.
Izteklo se je z velikim razočaranjem, saj so charruas izpadli že v skupinskem delu, neuspeh pa je odnesel selektorja Diega Alonsa, ki je na klopi nasledil legendarnega Oscarja Tabareza.

Vodstvo urugvajske nogometne zveze išče novega selektorja, izziv pa je zelo mikaven, saj ima Urugvaj izredno nadarjeno generacijo, v kateri bodo po vsesplošnih pričakovanjih nosilne vloge igrali Darwin Nunez, Federico Valverde in Ronald Araujo. Lokalni mediji poročajo, da je urugvajska nogometna zveza službo ponudila enemu najbolj cenjenih strategov v južnoameriškem nogometu Marcelu Bielsi, ki ima kot nekdanji selektor Argentine in Čila s tovrstnimi izzivi že bogate izkušnje.

Bielsa je od februarja, ko je zapustil Leeds United, brez službe, v tem času pa je zavrnil kar nekaj nadvse atraktivnih ponudb. Bil je blizu tega, da postane trener Athletica iz Bilbaa, nato ga je v svoje vrste vabil brazilski Santos, nazadnje pa je zavrnil ponudbo River Plateja.