Marcelo naslednje ime v novi mali brazilski revoluciji, ki je domov vrnila številna velika imena

Brazilsko prvenstvo se v zadnjih letih hitro polni z znanimi imeni, naslednji v nizu pa naj bil legendarni branilec Reala iz Madrida Marcelo, ki se želi vrniti v svoj matični klub.

Uredništvo
7. december 2021, 9:48

Marcelo se želi vrniti v Fluminense. (Foto: Getty Images)

Marcelo je v Realu iz Madrida dolgo odbijal napade mlajših rivalov, zadnji dve sezoni pa sta ga dokončno 'izgnali' iz enajsterice, v kateri je bil nekoč trden kot granit. Eden najboljših levih bočnih branilcev v zgodovini Reala trenutno ob Ferlandu Mendyju in Miguelu Gutierrezu sedi na rezervni klopi in se pripravlja na odhod iz kluba, v katerem je preživel kar 15 let in v tem času osvojil neverjetnih 22 lovorik – med njimi tudi štiri naslove evropskega prvaka.

Marcelo je star 33 let in bi po starostni plati najbrž brez težav svojo kariero nadaljeval v Evropi, vendar pa se je tako kot številni rojaki odločil, da bo zadnjo epizodo spisal doma, v Braziliji.

Argentinski Ole poroča, da želi Marcelo že januarja oditi v svoj matični klub Fluminense, kamor se je leta 2006 ob vztrajanju tedanjega športnega direktorja Reala Predraga Mijatovića preselil v Madrid. Pri Realu ga bržčas ne bodo zadrževali, saj je v letošnji sezoni skupaj zbral vsega 140 minut nogometa, edino odprto vprašanje tako ostaja, ali bo Marcelo v Fluminense prestopil januarja ali pa junija, ko se mu v Madridu izteče pogodba.

Brazilska liga postaja vse bolj atraktivna

Zaradi poka ekonomskega mehurčka v kitajskem nogometu se velike brazilske zvezde v zadnjih letih v vse večjem številu vračajo domov. Prvenstvo Brasileirao tako postaja vse bolj atraktivno, saj denimo v njem nastopajo nekdanje velike zvezde brazilskega nogometa kot so denimo Hulk in Diego Costa (oba Atletico Mineiro), David Luiz, Filipe Luis, Gabigol (vsi Flamengo), Willian (Corinthians) ali pa denimo Douglas Costa, ki je po odhodu iz Juventusa nase nadel majico Gremia.

V Fluminsenseju bi Marcelo zaigral skupaj z 38-letnim veteranom Fredom, v ta klub pa naj bi se preselil tudi nekdanji član Juventusa Felipe Melo.