Marčevski nastopi so Slovenijo kljub zmagi proti Hrvaški pahnili nižje na lestvici FIFA

Če bi Slovenija zmagi proti Hrvaški dodala še kakšen pozitiven rezultat, bi na lestvici FIFA skočila. Ker pa je dvakrat izgubila, je celo slabša kot je bila.

Uredništvo
7. april 2021, 2:47

Foto: pigac.si

Po marčevskem ciklusu kvalifikacij za SP 2022 v Katarju je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) osvežila jakostno lestvico reprezentanc. Po prvi tekmi, ki jo je Slovenija dobila proti svetovnim podprvakom Hrvatom, smo upravičeno pričakovali vzpon po lestvici navzgor. A nato sta sledila dva poraza. Tisti proti Rusiji niti ni tako moteč, gre za precej boljšo reprezentanco od slovenske, je pa koeficient "uničil" poraz proti Cipru, ki ga nismo pričakovali.

Lestvica to odraža. Slovenija je namreč kljub zmagi proti Hrvaški izgubila eno mesto in je zdaj komaj 63. reprezentanca sveta. Trenutno je mesto pred Črno goro, boljša od njega pa je tudi Severna Makedonija, ki bo igrala na Euru 2021. 

Na vrhu sprememb ni. Še vedno vodi Belgija, sledijo Francija, Brazilija, Anglija, Portugalska, Španija, na sedmo mesto je priplezala Italija, osma je Argentina, deveti je Urugvaj, deseta pa vse boljša Danska. Hrvaška, ki smo jo že omenjali, je padla na 14. mesto. 
 
adplus-dvertising