Maribor: Liga prvakov je končana, Rosenborg je bil tudi v drugo močnejši

Maribor končuje kvalifikacije za ligo prvakov. S preobratom na Norveškem ni bilo nič, Rosenborg je tudi v drugo dokazal, da je precej močnejši od slovenskega prvaka.

Uredništvo
13. avgust 2019, 10:00

Foto: Nogomania

- Kvalifikacije za ligo prvakov, tretji krog:

Povratna tekma

ROSENBORG 3:1 MARIBOR
Soderlund 52., Konradsen 61., 81.; Požeg Vancaš 45.
Naprej Rosenborg s 6:2. 

Stadion: Lerkendal. Sodnik: S. Gozubuyuk. Rumeni kartoni: Ludemo, Konradsen.

Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling, Lundemo, Jensen (87' Trondsen), Konradsen (90' Ceide), Adegbenro (78' Asen), Soderlund, Akintola. Trener: Eirik Horneland

Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić (81' Kramarič), Požeg Vancaš, Kronaveter (69' Kotnik), Tavares (69' Zahović). Trener: Darko Milanič

Maribor
je v Trondheimu začel bolje kot v Ljudskem vrtu. Prvi je sicer že v tretji minuti zapretil Jensen, a je bil Pirića na mestu. Mariborčani so odgovarjali preko Požega Vancaša, ki je zadel zunanji del mreže. Nato pa tudi prva priložnost, Požeg Vancaš je šel nad vratarja, a je Hansen dvoboj dobil. V 12. minuti je sprožil še Kronaveter, a brez nevarnosti za Rosenborg. Pirić je bil prvič resneje ogrožen v 18. minuti, skočil je Soderlund, a je vratar Maribora dobro posredoval. Mariborčani so skušali sestaviti napad, s katerim bi prišli do odprte priložnosti. V 27. minuti je sprožil kapetan Tavares, a brez uspeha. Ko je že vse kazalo na to, da bosta ekipi na odmor odšli brez zadetkov, pa je Hotićevo dolgo podajo Viler nekako vrnil na 11 metrov od gola, tam je bil Rudi Požeg Vancaš in z natančnim strelom pod prečko Maribor popeljal v vodstvo! 

Drugi polčas pa se ni začel po željah gostov. Norvežane je prejeti gol streznil in hitro so prestavili v višjo prestavo. V 53. minuti se jim je to že obrestovalo Akintola je pobegnil po desni, podal je v sredino, tam je bil Soderlund in poravnal izid. Maribor je padel v twžave, ki pa so se v 61. minuti le še poglobile. Hedenstad je podal, Konradsen pa zadel. Zdaj je bilo skorajda že jasno, da Maribor svojo pot v kvalifikacijah za ligo prvakov zaključuje. Milanič je menjal, vstopila sta Kotnik in Zahović, vendar to učinka ni prineslo. Konradsen je v 81. minuti zadel za 3:1, to pa je pomenilo dokončnen potop Maribora. 
loading...