Maribor bo moral v sezono kreniti v peti prestavi: Botev se močno krepi, v Plovdivu gredo vstopnice pred tekmo za med

Nogometaše Maribora prihodnji teden čaka prvi uradni obračun v novi sezoni, v taboru Boteva iz Plovdiva pa pred tekmo vlada prava evforija.

Uredništvo
7. julij 2024

Botev Plovdiv (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Maribor bo v četrtek odigral prvo uradno tekmo v sezoni 2024/25, že ta bo predstavljala velik in zahteven preizkus, saj bo premagati prvega nasprotniki v novi evropski sezoni vse prej kot le rutinska naloga.

Botev iz Plovdiva je v minuli sezoni v bolgarskem prvenstvu zasedel šele sedmo mesto, a je osvojil pokalno tekmovanje in tako kot pokalni prvak zastopa Bolgarijo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi.

Pokalni naslov je ambicije tega kluba pognal v nebo, odzvali pa so se tudi navijači, saj so iz Plovdiva sporočili, da so že nekaj dni pred tekmo z Mariborom prodali kar 10.000 vstopnic – na stadion, ki nosi ime po bolgarskem revolucionarju Hristu Botevu, je sicer prostora za približno 18 tisoč ljudi.

Botev Plovdiv je v poletnem prestopnem roku v svoje vrste zvabil nekdanjega člana Rogaške Alena Korošca, v nadaljevanju prestopnega roka pa sta v Plovdiv prispeli še dve za ta klub zelo odmevni okrepitvi.

Botev je od milanskega Interja odkupil velikega upa bolgarskega nogometa Nikolo Ilieva, 20-letnega ofenzivnega vezista in osemkratnega bolgarskega članskega reprezentanta, še večji ulov pa je bil 33-letni Nigerijec Anthony Ujah, ki je svoje ime zgradil v nemški Bundesligi.

Ujah je leta 2016 za kar 11 milijonov evrov prestopil na Kitajsko, sicer pa se je najbolj proslavil v Kolnu, za katerega je na 102 nastopih dosegel 36 zadetkov.