Maribor bo že pred Eurom prodal mladega reprezentanta Kolmaniča, šlo bo za enega večjih prestopov

Žan Kolmanič se bo v kratkem poslovil od Maribora. Svojo kariero bo nadaljeval v severnoameriški ligi MLS, kjer bo igral za Austin.

Uredništvo
3. marec 2021, 6:35

Foto: pigac.si

Odkar Maribor v Evropi ni več uspešen, klubska blagajna beleži minus. Prodaje igralcev so zato nujne, je pa seveda tudi ta "vir" precej omejen, saj ima Maribor v tej sezoni malo prodajno zanimivih igralcev. 

Vseeno so Mariborčani uspeli dogovoriti zanimiv prestop, ki bo popravil finančno sliko in hkrati odprl problem na levem boku. V ligo MLS, k novincu v ligi Austinu, se seli levi bočni branilec Žan Kolmanič

Kolmanič odhaja po štirih sezonah v Mariboru (šele letošnja je takšna, da dejansko igra) in hitro po tem, ko je vskočil namesto Mitje Vilerja, ki je po desetletju igranja za Maribor spet zaigral za Koper

Maribor naj bi z njegovo prodajo zaslužil okrog 1,8 milijona evrov, pripadlo pa mu bo tudi 20 odstotkov od morebitne naslednje prodaje. Kolmaničev prestop bo uvrščen med večje v novejši zgodovini Maribora. 

Austin je v lasti poslovneža Anthonya Precourta, športni direktor kluba pa je nekdanji ameriški reprezentant Claudio Reyna

Liga MLS zadnjih nekaj let doživlja veliko ekspanzijo. Klubi kupujejo vse boljše južnoameriške in evropske igralce, vse več mladih igralcev iz te lige pa igra za ugledne evropske klube, denimo Aplhonso Davies v Bayernu, Weston McKennie v Juventusu in Sergino Dest v Barceloni. 

Maribor bo sicer zaslužil, a bo na levem boku postal ranljiv, saj prave zamenjave za Kolmaniča nima. Nekdanji športni direktor Oliver Bogatinov je za to pozicijo pripeljal le željo nekdanjega trenerja Maura Camoranesija Ignacia Guerrica, igralca iz tretje argentinske lige, ki pa doslej še ni igral.
 
adplus-dvertising