Maribor do remija s Slovaki, samozavest dvigujeta prvenca novincev

Slovenski državni prvak Maribor je z 2:2 remiziral s Spartakom iz Trnave. Na pripravljalni tekmi sta se pod prva zadetka za Vijoličaste podpisala poletna prišleka Ivan Brnić in Roko Baturina.

Uredništvo
23. junij 2022, 8:46

Radovan Karanović je lahko zadovoljen z videnim na tekmi Maribor - Spartak. (Foto: pigac.si)

Maribor se pospešeno pripravlja na novo tekmovalno sezono, kjer bo v Prvi ligi Telemach branil naslov državnega prvaka, ob tem pa bo kar najdlje skušal zdržati tudi na evropskem prizorišču.

Zavoljo tega ima v pripravljalnem obdobju načrtovanih nekaj težkih tekem, ena od teh je bila tudi proti Spartaku iz Trnave.

Proti Slovakom so Vijoličasti uspeli remizirati z 2:2, tabor Maribora pa veselita predvsem prva zadetka Ivana Brnića in Roka Baturine v dresu novega delodajalca.

Baturina, sicer nekdanji član Brava in posojeni igralec madžarskega Ferencvaroša, je mrežo Slovakov načel v peti minuti tekme, ko je kaznoval napako gostov. Slovaki so izenačili v 28. minuti, ko je najstrožjo kazen uspešno izvedel Ivan.

Nekaj trenutkov za tem pa so se Mariborčani veselili novega vodstva. Za 2:1 je v 30. minuti zadel Ivan Brnić, še druga poletna okrepitev v konici napada. Podajo za zadetek je prispeval še en prišlek, Marko Božić.

Gostje so v 51. minuti preko Boatenga izid še drugič izenačili in s tem postavili končni rezultat 2:2.