Maribor drži korak z Olimpijo, Tavares do prvega gola v sezoni

Koper je obetavno začel srečanje v Ljudskem vrtu, kljub temu pa je Maribor uspel preobrniti tok srečanja in se veselil zmage s 4:2. Prvič je v letošnji sezoni zadel najboljši strelec Maribora vseh časov Marcos Tavares.

Uredništvo
11. marec 2021, 7:07

Maribor
4 : 2

Sod.: Dragoslav Perić

Koper
 
0 : 1
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
2 : 1
 
 
 
3 : 1
 
 
3 : 2
4 : 2
 
Maribor: Ažbe Jug, Luka Uskoković, Žan Kolmanič, Ilija Martinović, Denis Klinar, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Jan Repas, Marcos Morales Tavares (od 61. Rok Kronaveter), Jan Mlakar (od 88. Gal Gorenak), Aljoša Matko (od 77. Gregor Bajde).Koper: Ivan Vargić, Aleksander Rajčevič, Ivan Jelić Balta (od 66. Stefan Stevanović), Denis Cerovec, Darko Mišić, Nikola Krajinović, Timotej Dodlek, Bojan Knežević, Žan Žužek, Nardin Mulahusejnović (od 67. Claudio Spinelli), Maks Barišić (od 73. Dare Vršič).

Foto: pigac.si

Nogometaši Maribora so na zadnji tekmi pred daljšim premorom v slovenskem državnem prvenstvu gostili Koper in navkljub hitremu zadetku gostov izpolnili cilj in tako ohranili dve točki zaostanka za ljubljansko Olimpijo. Koper je na drugi strani povsem izpadel iz igre za najvišja mesta, deset krogov pred koncem sezone pa za četrto uvrščenimi Domžalami zaostaja že za štiri točke.

Koper je po prekršku Luke Uskokovića nad Nardinom Mulahusejnovićem že v 13. minuti dobil enajstmetrovko, ki jo je nekdanji član Maribora in prvi strelec državnega prvenstva tudi učinkovito realiziral. Pet minut kasneje so enajstmetrovko zahtevali tudi v domačem taboru, a je sodnik dosodil, da Krajinović ni storil prekrška nad Aleksom Pihlerjem. Maribor je izenačil deset minut pred koncem polčasa, ko se je po kotu najbolje znašel veteran Marcos Tavares in tako v svojem sedemnajstem prvenstvenem nastopu v letošnji sezoni dosegel svoj prvi zadetek.

Maribor je v drugem polčasu zaigral precej bolj odločno in povedel po uri igre, ko je po novem kotu zadel Pihler. V 65. minuti je Maribor vodil že s 3:1, vnovič pa se je akcija za gol začela po kotu, po katerem je po dvoboju z Aljošo Matko Žan Žužek zadel lastno mrežo. Koper se ni predal in le sedem minut kasneje je po podaji Krajinovića goste v igro vrnil Argentinec Claudio Spinelli.

Že četrti gol v manj kot četrt ure igre je padel dve minuti po koprskem golu, ko je po podaji Denisa Klinarja mojstrsko z roba kazenskega prostora meril Jan Mlakar in dosegel svoj osmi zadetek v sezoni.

Omeniti velja še menjavo tri minute pred koncem tekme, ko je v igro vstopil 17-letni mladinec Maribora Gal Gorenak, ki je tako debitiral v slovenskem državnem prvenstvu.

 
adplus-dvertising