Maribor ima Matka, s katerim je Gorico premagal z igralcem manj

Prvo mesto na lestvici ostaja zasedeno za Maribor! Štajerci so slabo začeli tekmo proti Gorici, prejeli so gol in ostali le z desetimi, a naredili preobrat, ki ga je zrežiral Aljoša Matko.

Uredništvo
6. december 2020, 7:00

Maribor
3 : 1

Sod.:

Gorica
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 : 1
 
3 : 1
 
Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič, Ilija Martinović, Špiro Peričić, Rene Mihelič (od 80. Amir Dervišević), Denis Klinar, Blaž Vrhovec (od 86. Jan Repas), Aleks Pihler, Andrej Kotnik (od 79. Rudi Vancaš Požeg), Aljoša Matko (od 81. Rok Kronaveter), Jasmin Mešanović (od 85. Felipe Santos).Gorica: Uroš Likar, Diego Bardanca Florez (od 67. Leon Marinić), Aleksandar Bjelica (od 68. Tjaš Begić), Matija Kavčič, Matteo Tomiček, Matija Širok, Tine Kavčič, Rok Grudina, Goran Cvijanovič, Etien Velikonja, Semir Smajlagić (od 85. Lamin Colley).

Foto: pigac.si

Gorica, zadnja v 1. SNL, je danes gostovala v Mariboru, kjer so želeli takojšnji obrat nazaj v pozitivno stanje, potem ko so pred dnevi izgubili derbi z Olimpijo. Začelo pa se je proti pričakovanjem domačih. Bivši napadalec Maribora Etien Velikonja je že v četrti minuti zadel za vodstvo Gorice. Mariborčani so ekspresno hitro odgovorili. Razpadla je goriška obramba, Aljoša Matko pa je podajo s strani spremenil v gol. Nervozen začetek tekme s strani Ilije Martinovića, dolžnika z derbija, je bil v 13. minuti kaznovan z drugim rumenim in posledično rdečim kartonom. Mariborčani so se spet pritoževali na sojenjem, a jih sodnik ni uslišal. Goričani so z igralcem manj le držali izid, Mariborčani pa so nadaljevali z iskanjem priložnosti. Matko je imel v prvem polčasu še eno obetavno situacijo, a je bil Likar na mestu. 

V drugem polčasu je Maribor kljub desetim igralcem uspel streti Goričane. Že v 56. minuti se je stresel okvir goriškega gola, v 57. minuti pa je današnji mariborski junak Matko dosegel svoj drugi gol na tekmi in Maribor popeljal v vodstvo z 2:1. Gorica je v nadaljevanju iskala izenačenje, Jug je v 75. minuti posredoval ob strelu Smajlagića. Mariborčani pa so do konca tekme dosegli še en gol. Za 3:1, kar je bil tudi končni izid danšanjega srečanja, je zadel Felipe Santos