Maribor in Olimpija pred derbijem s težavami v osrčju obrambe

Olimpija in Maribor bosta v tem tednu vse sile usmerila v zadnji večni derbi, oba trenerja pa imata trenutno precej preglavic z izborom centralnih branilcev.

Uredništvo
22. junij 2020, 10:52

Foto: pigac.si

V nedeljo bo na sporedu zadnji večni derbi v letošnji sezoni, obračun pred praznimi Stožicami – iz vodstva Olimpije so že sporočili, da bo stadion ne glede na sproščene omejitve zaprt za gledalcev – pa bo v veliki meri vplival tudi na razplet boja za naslov državnega prvaka. Oba tekmeca loči le točka razlike,  slab teden dni pred tekmo pa imata oba trenerja kar nekaj preglavic z izborom centralnega branilca.

Nemanja Mitrović, ki je pod vodstvom Sergeja Jakirovića odigral vse štiri prvenstvene tekme, ima zlomljen nos, naslednji dnevi pa bodo pokazali, ali bo potrebna operacija oziroma ali bo nared do nedeljske tekme. V primeru, da Mitrović ne bo mogel zaigrati, bo imel Jakirović precej omejen izbor, saj ima na voljo le še Aleksandra Rajčevića ter Luko Koblarja in Špira Peričića, ki sta v zadnjih tednih nastopila le na eni tekmi – na nedeljski proti Rudarju, ko je Jakirović odpočil kar sedem članov začetne enajsterice.

Olimpija na večnem derbiju zagotovo ne bo mogla računati na Mackyja Bagnacka, ki je v Domžalah prejel osmi rumeni karton in tako ne bo imel pravice nastopa. Njegova odsotnost je prav tako precej problematična, saj je njegova prva zamenjava Daniel Kamy, ki pa na tekmah v Sežani in proti Celju ni pokazal ravno zaupanja vredne forme. Ob nezamenljivemu Miralu Samardžiću ima novi trener Dino Skender na voljo še dva centralna branilca, ki pa sta na voljo bolj na papirju – Denis Šme je zadnjo tekmo odigral konec septembra lani (na derbiju proti Mariboru doma – op.a), nato pa je ostal prikovan na rezervni klopi. V igri je še mladi up Matija Burin, ki pa v letošnji sezoni ni okusil niti minute prvoligaškega nogometa.