Maribor izgublja enega svojih ključnih igralcev

Maribor bo morebiti v drugi del sezone krenil brez vezista Alexandreja Cretuja, ki si je s predstavami v majici Maribora celo izboril vpoklic v romunsko reprezentanco.

Uredništvo
7. januar 2021, 11:00

Romunski mediji poročajo, da bo Alexandru Cretu kariero nadaljeval v Turčiji. (Foto: pigac.si)

V Mariboru bodo imeli v prihodnjih tednih in mesecih veliko dela z igralci, katerim se iztekajo pogodbe. Nekateri bodo zagotovo zapustili mariborske vrste, eden najresnejših kandidatov za slovo pa je nedvomno romunski vezist Alexandru Cretu, ki bi poleti Maribor lahko zapustil kot prost igralec.

V Mariboru upajo, da bodo  z njim vendarle zaslužili vsaj simbolno odškodnino, romunski Digi Sport pa trdi, da bi Cretu Maribor lahko zapustil že pred iztekom pogodbe, saj naj bi bil zelo blizu prestopu v vrste zadnje uvrščene ekipe turškega prvenstva Erzurumsporja, kamor naj bi se preselil skupaj s svojim rojakom Ovidiujem Popescujem, sicer članom FCSB.Osemindvajsetletni Cretu je že leta 2017 prispel v Slovenijo in svojo prvo sezono odigral v majici Olimpije, nato pa se je v kontroverznem prestopu februarja leta 2018 iz Ljubljane proti plačilo odkupne klavzule preselil v Maribor.

Cretu je eden ključnih članov srednje vrste Maribora, z dobrimi nastopi v vijoličasti majici pa se je tudi prebil do romunske reprezentance, za katero je doslej odigral štiri tekme.
 
adplus-dvertising