Maribor je bil kaznovan v Ljubljani, Olimpija se je z zmago proti Celju odlepila od tekmeca

Olimpija je v 25. krogu 1. SNL premagala Celje. Gol je dosegel Mihailo Perović, potem ko ga je lepo zaposlil Timi Max Ešnik. Maribor zdaj za Olimpijo zaostaja za dve točki.

Uredništvo
7. marec 2021, 6:13

Olimpija
1 : 0

Sod.: Bojan Mertik

Celje
 
 
 
 
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Olimpija: Žiga Frelih, Eric Boakye, Antonio Delamea Mlinar, Vujadin Savić, Jan Andrejašič (od 87. Vitalijs Maksimenko), Nik Kapun (od 75. Enrik Ostrc), Uroš Korun, Vitja Valenčič (od 76. Ante Čorić), Timi Max Elšnik, Djordje Ivanović (od 88. Gal Kurež), Mihailo Perović (od 77. Andrés Vombergar).Celje: Metod Jurhar, Josip Čalušić, Žan Zaletel, Advan Kadušić, Bradley Martis, Maj Rorič, Žan Benedičič, Luka Kerin (od 63. Ivan Božić), Matic Vrbanec, Ester Sokler, Mičo Kuzmanović.

Foto: pigac.si

Olimpija je danes iskala zmago, da bi presekala niz remijev. V goste so prišli Celjani, ki preživljajo zahtevno obdobje, tudi danes pa nimajo razloga za zadovoljstvo. Gostitelji, danes prvič z Vujadinom Savićem v ekipi, so zapretili v 13. minuti, razpoloženi Timi Max Elšnik je sprožil, a ni bil natančen. Prvi polčas je ponudil bolj malo pravih priložnosti, ekipi nista bili pretirano razpoloženi za igro. V 37. minuti, ko je kazalo, da se bo prvi polčas končal z izidom 0:0, je Elšnik opravil večino posla, nato pa zaposlil Mihaila Perovića, ki je premagal Jurharja. Celjani do odhoda na odmor niso našli odgovora. 

Celjani so v drugem polčasu iskali izenačenje. Preko Božića so bili blizu, zadel je vratnico, a Žiga Frelih ni klonil. Današnji rezervist Ante Čorić je v 77. minuti v pravem trenutku zaposlil Đorđeja Ivanovića, ki je prišel pred Jurharja, a ga ni uspel premagati. Zmanjkalo mu je moči za kvaliteten zaključek. Olimpija je uspešno branila svoj gol, Celjani pa so na koncu morali priznati poraz. 
 
adplus-dvertising