Maribor je na kolenih: Poraz na derbiju, minus devet za Olimpijo in zadnje mesto na lestvici

Katastrofalen začetek sezone Maribora je danes dobil piko na i. Olimpija je še enkrat več osvojila Ljudski vrt in z zadetkoma Svita Sešlarja in Timija Maxa Elšnika morda odstrelila Radovana Karanovića.

Uredništvo
7. avgust 2022, 9:29

Maribor
0 : 2

Sod.: David Šmajc

Olimpija
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
 
 
Maribor: Menno Bergsen, Max Watson (od 83. Ignacio Guerrico), Nemanja Mitrovič, Gregor Sikošek, Andraž Žinič, Jan Repas, Aljaž Antolin (od 61. Marko Božić), Ivan Brnić, Vladan Vidaković, Roko Baturina (od 72. Rok Sirk), Žan Vipotnik (od 62. Rok Kronaveter).Olimpija: Matevž Vidovšek, Đorđe Crnomarković, Marcel Ratnik, David de Senna Fernandes Sualehe (od 74. Aljaž Krefl), Pascal Juan Estrada (od 80. Justas Lasickas), Marin Pilj (od 65. Samuel Pedro), Agustin Doffo, Timi Max Elšnik, Mario Kvesić, Svit Sešlar (od 81. Almedin Ziljkić), Mustafa Nukić.

Svit Sešlar, Timi Max Elšnik in Marcel Ratnik (Foto: pigac.si)

Maribor je večni derbi pričakal v neprimerno slabšem trenutku kot Olimpija, saj je sredi tedna izgubil evropsko tekmo proti HJK in je na pragu izpada iz kvalifikacij za uvrstitev v ligo Europa, v domačem prvenstvu pa je na prvih treh tekmah doživel dva poraza, kar je vse skupaj močno zamajalo stolček trenerja Radovana Karanovića. Ta danes ni mogel računati na Martina Milca, Ažbeta Juga in Aleksa Pihlerja, navkljub neuspelemu eksperimentu na tekmi proti HJK pa je vnovič v začetno enajsterico imenoval mladega Žana Vipotnika.

Olimpija je na drugi strani derbi pričakala s stoodstotnim izkupičkom v državnem prvenstvu, Albert Riera pa pred tekmo ni imel večjih težav z odsotnostmi.

Prvih 15 minut je minilo v precej mirni in previdni igri, prvič pa so domači navijači zatrepetali v 20. minuti, ko se je po kotu sam znašel Mustafa Nukić, a žoge ni najbolje zadel. Dve minuti kasneje je bil Maribor na pragu vodstva, ko je po podaji Ivana Brnića z nekaj metrov do strela prišel Vipotnik, zanesljiv zadetek pa je s fantastično reakcijo preprečil Matevž Vidovšek, ki postaja prava zvezda sezone Olimpije.
Deset minut kasneje je s prostega strela zapretil Mario Kvesić, v 36. minuti pa je sledil mrk na Ljudskem vrtu, ki ga je po zadetku iz kota zakrivil mladi up Olimpije Svit Sešlar. Sin nekdanjega člana Maribora Simona Sešlarja je lepo zadel na prvi vratnici in Olimpijo popeljal v zasluženo vodstvo. Nekaj minut kasneje je z razdalje poizkusil še Brnić, a Vidovšek tokrat ni imel težjega dela.

Drugi polčas je prinesel manj vznemirjenja kot prvi, saj se je igra večinoma odvijal med obema kazenskim prostoroma ob pobudi gostov iz Ljubljane. Maribor ni našel poti do vrat Matevža Vidovška, Olimpija pa je pametno čakala na napako gostiteljev in jo dočakala v 79. minuti, ko je po novi asistenca Maria Kvesića z glavo zadel še Timi Max Elšnik in potrdil več kot zasluženo zmago zmajev v Ljudskem vrtu.