Maribor je padel v globoko krizo

Maribor je po dveh zelo neprepričljivih remijih doživel še poraz, in sicer proti Celjanom, ki so na prvih dveh tekma v drugem delu sezone doživeli dva poraza.

Uredništvo
20. februar 2021, 7:08

Maribor
0 : 1

Sod.: Mihael Antić

Celje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 : 1
Maribor: Ažbe Jug, Luka Uskoković, Žan Kolmanič, Rudi Vancaš Požeg (od 71. Andrej Kotnik), Blaž Vrhovec (od 18. Ilija Martinović), Aleks Pihler, Jan Repas, Alexandru Cretu (od 65. Gregor Bajde), Jan Mlakar (od 66. Rok Kronaveter), Felipe Santos, Aljoša Matko.Celje: Matjaž Rozman, Josip Čalušić, Amadej Brecl, Žan Zaletel, Advan Kadušić (od 83. Dušan Stojinovič), Maj Rorič, Jakob Novak (od 73. Žan Benedičič), Luka Kerin (od 85. Ivan Božić), Mičo Kuzmanović, Ester Sokler (od 65. Filip Dangubić), Matic Vrbanec.

Foto: pigac.si

V Mariboru vre! Odigrani so bili trije krogi drugega dela sezone, vijoličasti pa so še brez zmage! 

Ranjeni Celjani, ki so bili prav tako v krču in brez zmage po prvih dveh krogih, so v Ljudskem vrtu uspeli priti do pomembne zmage. Gostitelji so v šesti minuti sicer zapretili preko Kolmaniča, a je bil na mestu Čalušić. Rozman je imel v deseti minuti delo ob poizkusu Požega Vancaša. V 15. minuti pa je Blaž Vrhovec obležal po trku z Novakom, bil je prepeljan v bolnišnico. Mlakar in Matko sta pred zaključkom prvega dela igre še poizkušala, a ni šlo, ostalo je pri izidu 0:0.

Mariborčani v drugem polčasu niso uspeli dvigniti ritma. Ravno nasprotno. Čas je delal za Celjane, ki so preprosto čakali in tudi dočakali pravi trenutek. V 77. minuti je podajal Kerin, žoga se je odbila do Filipa Dangubića, ki je zadel za 1:0. Izkazalo se je, da je hrvaški napadalec s tem golom tudi odločil tekmo, saj Rozman za razliko od Juga ni klonil.