Maribor je podpisal novega vratarja, podaljšal pa bo tudi veteran

V Mariboru bo prišlo do sprememb na vratarski poziciji. Oliver Bogatinov je že sklenil dogovor z novim vratarjem, ki pa v klub prihaja brez pravih tekmovalnih izkušenj. Jasmin Handanović še ni rekel zadnje.

Uredništvo
16. maj 2020, 9:51

Foto: SPS

Kenan Pirić se po izteku letošnje sezone najverjetneje poslavlja od Maribora. Tako gre vsaj sklepati po zakulisnem dogajanju v Ljudskem vrtu, kjer so že dobili novega vratarja. Že pred časom so po naših informacijah sklenili dogovor z Ažbetom Jugom, ki gre v iztek pogodbe s Fortuno Sittard. Osemindvajsetletni Jug se bo tako vrnil v svoj matični klub, a ne glede na njegovo popotovanje od Interblocka, Bordeauxa, Sportinga in Fortune se bo vrnil relativno neizkušen. V karieri je bil Jug praktično ves čas rezervist in je posledično izjemno malo branil. Največ nastopov v eni sezoni je zbral pred davnimi osmimi leti v četrti francoski ligi, kjer je branil za drugo ekipo Bordeauxa. 

Maribor, ki z Jugom dobiva praktično še enega "Cotmana" (tudi on je praktično vso kariero rezervni vratar), pa bo še naprej lahko računal na usluge izkušenega Jasmina Handanovića. Še vedno odlični veteran je januarja dopolnil 42 letl, v Mariboru pa brani že od leta 2011. Zanimivo, v jeseni svoje kariere (ki traja zdaj že nepričakovano dolgo) je Handanović doživel tudi najlepše trenutke v karieri, domače naslove in evropske nastope. Pogodbo bo Handanović, kot smo izvedeli, podaljšal za eno sezono.