Maribor je potrdil prihod novega igralca, podpisana je dveletna pogodba

Ignacio Guerrico je že v Turčiji, kjer se Maribor pripravlja na nadaljevanje sezone. Mariborčani so potrdili, da je Argentinec iz tretje lige podpisal dveletno pogodbo.

Uredništvo
21. januar 2021, 7:43

Foto: pigac.si

Maribor je že v Turčiji, tam pa je tudi najnovejša okrepitev vodilne ekipe slovenske lige. Formalnosti so urejene, tako da je Ignacio Guerrica postal član Maribora. 

Dvaindvajsetletni levi bočni branilec je v Maribor prišel kot ena od zamenjav za Mitjo Vilerja, boril pa se bo za mesto v ekipi skupaj z Žanom Kolmaničem

Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov je ob tem dejal: "Po odhodu Vilerja smo potrebovali še eno rešitev na položaju levega bočnega igralca. Da bi še z enim mlajšim nogometašem ob Kolmaniču, ki je naredil velike korake naprej, imeli pozitivno konkurenco in dodatno spodbudo. Naš izbor je Ignacio Guerrico. Veseli spoznanje, da smo uspeli v namenu, da bi oddelal z moštvom osrednji del priprav v Turčiji in verjamem, da bo ob uspešnem prilagajanju prispeval svoj delež v nadaljevanju sezone."

Novinec v ekipi, prišel je iz tretje argentinske lige, se novega izziva veseli.

"Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. Prva priložnost v Evropi pomeni uresičitev mojih želja in upam, da bom v vijoličastem dresu odigral veliko dobrih tekem. Igralci, trenerji, vsi v klubu so me lepo sprejeli. Vem, kam prihajam. Doma sem se pozanimal o mestu, si ogledal fotografije Maribora. Pridobil sem informacije o klubu, zavedam se, da so cilji Maribora vedno povezani z bojem za trofejami. Trudil se bom čim prej prilagoditi na novo okolje, znanje angleščine mi bo olajšalo komunikacijo, najpomembnejše pa bo seveda igrišče. Prihajam z velikim motivom in željo po dokazovanju, da po igranju v Argentini naredim korak naprej. Mauro Camoranesi mi je ob prihodu zaželel dobrodošlico, predstavil svoje zahteve in verjamem, da bo naša skupna zgodba uspešna."