Maribor je pred večnim derbijem sprostil nekaj pritiska, visoka zmaga v Sežani

Začelo se je z golom po slabem posredovanju danes slabega Koprivca, nato pa je Mariboru v Sežani steklo in tekmo je prepričljivo dobil. Začasni trener Saša Gajser je ekipo vrnil v dobro pozicijo pred večnim derbijem.

Uredništvo
24. februar 2021, 3:20

Tabor Sežana
0 : 4

Sod.: Rade Obrenović

Maribor
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
0 : 2
 
 
 
0 : 3
 
0 : 4
Tabor Sežana: Jan Koprivec, Klemen Nemanič, Marko Ristić, Mihael Briški, Erik Salkič, Tom Alen Tolić (od 62. Marsel Stare), Kevin Doukoure Grobry, Dominik Mihaljević, Dino Stančič (od 77. Jakoslav Stanković), Marko Krivičić (od 69. Leon Sever), Aldair (od 78. Fahd Richard Ndzengue Moubeti).Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič, Ilija Martinović (od 81. Luka Uskoković), Špiro Peričić, Alexandru Cretu, Rok Kronaveter, Andrej Kotnik (od 46. Aljoša Matko), Jan Repas, Gregor Bajde (od 57. Rudi Vancaš Požeg), Marcos Morales Tavares (od 58. Jan Mlakar), Felipe Santos.

Foto: pigac.si

Mariborčanom danes ni bilo lahko, po včerajšnjem dogajanju v klubu in slovesu trenerja ter športnega direktorja. Ekipa je doživela šok terapijo, ki sta jo izvedla začasni trener Saša Gajser in novi športni direktor Marko Šuler.

Sežana je bila v preteklosti za Maribor trd oreh, a že odločen začetek današnje tekme je dajal vtis, da je Maribor danes prišel po zmago. In res, že prej kot v 20 minutah je Maribor prišel do vodstva, precej s strani je zadel Gregor Bajde, gol pa gre resnici na ljubo na račun zelo slabega posredovanja Jana Koprivca. Gostitelji so nato zapretili, prihajali pred in tudi v gostujoči kazenski prostor, vendar Ažbe Jug ni klonil. 

V drugem polčasu je Maribor pritisnil na plin. Posebej, ko sta v igro vstopila Mlakar in Požeg Vancaš. Jan Mlakar je takoj dosegel gol za 2:0. Samo tri minute pozneje pa je z lepim udarcem zadel za 3:0. Maribor je tekmo dobil s štirimi goli razlike, v 75. minuti je z razdalje zadel še Jan Repas. Koprivec je naposled preprečil še en gol Maribora, a zaključil zelo slabo tekmo.

Zmaga bo Mariboru prišla še kako prav. Vijoličasti so z njo spet prvi na lestvici, predvsem pa so se vsaj malce stabilizirali pred bližajočim se derbijem z Olimpijo, ki bo na sporedu ta konec tedna. 
 
 
adplus-dvertising