Maribor je pripeljal novega igralca, našel ga je v Nemčiji, a z zelo malo izkušnjami

Maribor ima novega branilca. Priložnost bodo v Ljudskem vrtu ponudili igralcu nemškega Kolna.

Uredništvo
20. junij 2021, 4:29

Robert Voloder bo igral za Maribor. (Foto: nkmaribor.com)

Že po dosedanjih okrepitva lahko vidimo, kakšna bo oziroma je nova realnost Maribora. Prihajajo cenejši, manj znani in neuveljavljeni igralci. Mednje sodi tudi današnji novinec, ki so ga Mariborčani našli v Nemčiji. Novi branilec Maribora je postal Robert Voloder

Gre za v Nemčiji rojenega nogometaša, ki ima korenine iz Bosne in Hercegovine. Rojen je bil v Frankfurtu. Bil je član Eintrachta, pa FSV Frankfurta, od petnajstega leta pa je član Kolna. Izkušenj iz Bundeslige nima, je pa igral v mlajših reprezentančnih selekcijah za BiH in Nemčijo.

Za Maribor bo igral na posoji, z opcijo odkupa pogodbe. 

Športni direktor Maribora Marko Šuler obljublja nove prihode. 

"Gre za enoletno posojo, z možnostjo odkupa od Kölna, kar je zelo realno. Verjamem, da ob tej posoji lahko postane tisti člen obrambe, na katerem lahko gradimo tudi v prihodnje. Ko se bodo po vrnitvi iz Moravcev nadaljevali treningi v Ljudskem vrtu, se bo priključil moštvu in bo pripravljen za prve boje, ki nas čakajo. S prihodom Roberta pa naše aktivnosti še niso zaključene. Prestopni rok postaja dinamičen, dogaja se kar precej in gradimo naprej. Pričakujemo lahko vsaj še dva prihoda, ni izključen niti kakšen odhod."