Maribor je ujel ritem, danes že tretja zmaga zapovrstjo

Maribor je tekmo na stadionu v Šiški začel slabo, nato pa hitro poskrbel za preobrat, ki ga je pripeljal do tretje zaporedne zmage. Strelsko se prebuja Jan Mlakar.

Uredništvo
21. november 2020, 3:34

Bravo
1 : 2

Sod.: Nejc Kajtazović

Maribor
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
1 : 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Žan Trontelj, Vanja Drkušić, Rok Maher, Ovbokha Agboyi (od 67. Luka Žinko), Sandi Ogrinec (od 86. Rok Kidrič), Nino Žugelj, Mustafa Nukič, Martin Kramarič.Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič (od 62. Alexandru Cretu), Ilija Martinović, Špiro Peričić, Jan Repas, Rok Kronaveter (od 87. Aljoša Matko), Denis Klinar, Rudi Vancaš Požeg (od 86. Andrej Kotnik), Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Jan Mlakar (od 88. Gregor Bajde).

Foto: pigac.si

Mauro Camoranesi je na klopi Maribora debitiral proti Bravu in se v Ljudskem vrtu veselil zmage s 4:1, a že tedaj končni rezultat ni bil ravno najboljši pokazatelj dogajanja na igrišču. Tudi danes je Maribor zmagal, pot do treh točk pa je bila precej zahtevna, saj je Bravo na vrata Maribora skupaj usmeril kar 17 strelov.

Maribor je prvič odigral brez poškodovanega Nemanje Mitrovića in suspendiranega Martina Milca, domača ekipa pa je srečanje začela kar s štirimi nekdanjimi in aktualnimi igralci Maribora – Ogrincem, Kramaričem, Žugljem in Mahrom.

Prvi zadetek je padel že v 12. minuti, ko je po akciji s prostega strela Maher streljal z glavo, po odbiti žogi Ažbeta Juga pa je bil na pravem mestu Mustafa Nukić. Vodstvo je trajalo le šest minut, ko je domači vratar Vekić ustavil kar dva strela, na koncu pa se je v zmedi najbolje znašel Rudi Požeg Vancaš in poskrbel za hitro izenačenje.

Bravo je imel preko Kramariča priložnost za novo vodstvo, na koncu pa je odmor s prednostjo odšel Maribor, ko je po predložku Žana Kolmaniča z glavo zadel Jan Mlakar in se zadetka veselil na drugi tekmi zapovrstjo.

V 73. minuti je bil z razdalje nevaren Alexandru Cretu, na drugi strani pa je osem minut kasneje znova zapretil še Nukić. Minuto zatem pa so gostje ostali brez Blaža Vrhovca, ki je zaradi prekrška nad Ogrincem prejel svoj drugi rumeni karton in moral predčasno iz igre. Globoko v sodnikovem podaljšku je imel Jan Repas priložnost za tretji gol Maribora, a je njegov strel za malo zletel mimo vrat.