Maribor je v korona ero vstopil z zmago

Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu odigrali pripravljalno tekmo proti polfinalistki pokala Nafti, vse tri zadetke za domače zmago pa so dosegli igralci, ki se redko znajdejo na seznamu strelcev.

Uredništvo
23. maj 2020, 1:29

Foto: nkmaribor.com

- Pripravljalna tekma:

MARIBOR 3:1 NAFTA
Cretu 61., Maher 65., Felipe Santos 107., Ploj 14.
Stadion: Ljudski vrt

MARIBOR: Pirić (61' Handanović), Klinar (61' Mutavčić), Mitrović (61' Rajčević), Uskoković (61' Koblar), Viler (61' Kolmanič), Vrhovec (61' Dervišević), Cretu (61' Pihler), Kotnik (46' Mihelič, 91' Felipe Santos), Bajde (46' Mešanović, 91' Žugelj), Kronaveter (46' Maher, 91' Tavares), Zahović (46' Mulahusejnović, 91' Vipotnik). Trener: Sergej Jakirović.

NAFTA 1903: Raduha, Gergenyi, R. Pirtovšek, Živko, Paku, Leuštek, Rebernik, Bizjak, Novinič, Vinko, Ploj. Igrali so še: Galoši, Zagorec, Gjorgyi, Magdič, Vegh, Maleševič, Šeruga, T. Pirtovšek, Poszgai, Fekete, Bolla, Drk, Molnar, Meshack. Trener: Dejan Dončić.

Nogometaši Maribora so odigrali prijateljsko tekmo proti drugoligašu Nafti iz Lendave in tako pričeli mini cikel pripravljalnih tekem pred nadaljevanjem sezone. Oba trenerja sta se dogovorila za tekmo, ki je trajala dvakrat po 60 minut, saj je bil namen obeh preizkusiti čim večje število igralcev. Prvi zadetek je padel že po manj kot četrt igre, dosegel pa ga je nekdanji mladinec Maribora Alen Ploj, ki je po podaji Bizjaka goste popeljal v vodstvo.

Maribor je izenačil v 61. minuti, ko je večino posla z odlično samostojno akcijo opravil Mitja Viler, po njegovem predložku pa je Romun zadel z glavo. Štiri minute kasneje je Maribor že vodil, za vodstvo pa je poskrbel mladinec Rok Maher, ki je po podaji Jasmina Mešanovića zadel v polno. Končni izid je v 107. minuti postavil Brazilec Felipe Santos, zadetek pa je dosegel po asistenci rojaka Marcosa Tavaresa.
loading...