Maribor je v krizi: Ljudski vrt je padel tudi pred Bravom

Pred tedni je bilo veliko govora o krizi Olimpije, poraz proti Bravu pa je pokazal, da ima trenutno Maribor več težav kot Ljubljančani. V Ljudskem vrtu le 1.200 gledalcev in zgodnja izključitev mladega Luke Koblarja.

Uredništvo
7. marec 2020, 6:34

Maribor
1 : 2
1200 gledalcev
Sod.: Roman Glažar

Bravo
 
 
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
1 : 2
 
Maribor: Kenan Pirić, Špiro Peričić, Luka Koblar, Nemanja Mitrovič, Mitja Viler, Rudi Vancaš Požeg (od 72. Gregor Bajde), Blaž Vrhovec, Andrej Kotnik (od 58. Rene Mihelič), Alexandru Cretu, Rok Kronaveter, Jasmin Mešanović (od 57. Marcos Morales Tavares).Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Matevž Matko, Vanja Drkušić, Luka Žinko, Ovbokha Agboyi (od 73. Andraž Kirm), Sandi Ogrinec, Martin Kramarič (od 94. Gal Primc), Roko Baturina (od 84. Aljoša Matko), Mustafa Nukič.

Foto: pigac.si

Ljudski vrt je v letošnji sezoni zelo jalova trdnjava. Pred svojimi gledalci je Maribor izgubil že tri prvenstvene tekme, vse tri proti ekipama iz začelja lestvice – dvakrat je bil v Mariboru uspešen Triglav, danes pa prvič še Bravo.

Na tribunah se je zbralo le dobrih tisoč gledalcev, ki so prvo priložnost dočakali že v peti minuti, ko je sijajno meril Mitja Viler, še lepše pa ubranil Igor Vekić. Sledila je še priložnost Roka Kronavetra, nato pa je sledila velika napaka v obrambi Maribora, ki jo je zakuhal Alexandru Cretu. Romun je izgubil žogo, napadalec Brava Roko Baturina pa je silovito krenil proti golu Maribora, v kazenskem prostoru pa ga je s prekrškom zaustavil Luka Koblar in zakrivil najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec je bil veteran Luka Žinko. Osem minut kasneje je Kenan Pirić s skrajnimi močmi ustavil strel nekdanjega soigralca Martina Kramariča, nevaren pa je bil še en nekdanji Mariborčan Sandi Ogrinec, ki je za malo meril čez gol.

V 28. minuti je sledil nov šok za Maribor, saj je Koblar za udarec s komolcem prejel drugi rumeni karton, velja pa tudi omeniti, da je Maribor že na ogrevanju ostal brez Martina Milca, s čimer je položaj na desni strani obrambne vrste znova zasedel neprepričljivi Špiro Peričić. Sedem minut kasneje so domači organizirani navijači na igrišče zmetali papir v obliki bankovcev in tako jasno povedali, kaj si mislijo o angažiranosti domačih nogometašev, ki so že v Celju pustili zelo jalov vtis, le nekaj minut kasneje pa je Bravo še povečal muke Maribora, ko je po izjemni podaji Kramarića  znova zadel Baturina, ki je ukanil Nemanjo Mitrovića in dosegel že svoj četrti zadetek po prihodu v ljubljanski klub.

V začetku nadaljevanja je Kronaveter zapretil s škarjicami, v 48. minuti pa imel Baturina priložnost že za tretji gol Brava, a je meril čez gol. V 64. minuti nova velika priložnost za goste, ki jo je v zadnjem delčku sekunde z  požrtvovalnim posredovanjem rešil Alexandru Cretu, ki je preprečil zadetek Mustafi Nukiću. V 67. minuti je Viler stresel prečko, Bravo pa je imel še en 'zicer', in sicer je pet minut pred koncem rednega dela za las zgrešil še en s strani Maribora posojeni igralec Aljoša Matko. V sodnikovem dodatku je Maribor znižal zaostanek preko Marcosa Tavaresa, za kaj več pa je osramočenemu Mariboru zmanjkalo časa.
loading...