Maribor je vrnil mir v hišo, v Kidričevem visoka zmaga

Maribor se je hitro pobral po porazu v Murski Soboti in se z bližnjega Kidričevega vrnil z visoko zmago. Rok Kronaveter se je na prvem mestu lestvice strelcev izenačil z Nardinom Mulahusejnovićem.

Uredništvo
2. november 2020, 10:59

Aluminij
1 : 3

Sod.: Matej Jug

Maribor
 
 
 
0 : 1
 
0 : 2
 
 
 
0 : 3
 
 
1 : 3
 
Aluminij: Luka Janžekovič, Nemanja Jakšić, Emir Azemović, Renato Pantalon (od 64. Aljaž Džankić), Do-hyun Kim (od 65. Juš Štusej), Lovro Grajfoner (od 47. Marcel Čermak), Jure Matjašič, Lucas Mario Horvat, Tilen Pečnik (od 46. Roko Prša), Alen Krajnc, Marko Maletić (od 66. David Flakus Bosilj).Maribor: Ažbe Jug, Martin Milec (od 68. Felipe Santos), Nemanja Mitrovič, Špiro Peričić, Jan Repas (od 69. Žiga Obreht), Rudi Vancaš Požeg (od 90. Jasmin Mešanović), Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Rok Kronaveter (od 82. Marcos Morales Tavares), Denis Klinar, Jan Mlakar.

Foto: pigac.si

Maribor je po porazu proti Murski Soboti nujno potreboval dober rezultat, kot naročeno pa je prišlo gostovanje v bližnjem Kidričevem, kjer se vijoličasti počutijo še bolje kot doma. Danes so namreč v Kidričevem slavili že sedmič zapovrstjo in tako nekoliko razbremenili pritisk po neuspehu proti Muri.

Maribor je od začetka prevzel pobudo, prvo veliko priložnosti pa si je vseeno priigral Aluminij, ki je po igranju Denisa Klinarja z roko prišel do enajstmetrovke. Z bele točke je meril izkušeni vezist Lucas Horvat, Ažbe Jug pa je z odlično reakcijo rešil svoja vrata.

Le nekaj minut kasneje je po podaji Jana Mlakarja Rudi Požeg Vancaš zadel vratnico, Maribor pa je zasluženo povedel v 35. minuti, ko je po ostri podaji Jana Repasa z bližine zadel Vancaš Požeg in Maribor popeljal v vodstvo. Pet minut pred koncem polčasa je Maribor opravil levji delež naloge, ko je po kotu vnovič zadel Nemanja Mitrović, ki v zadnjem času na vseh frontah, klubskih in reprezentančnih, kaže izjemno strelsko formo.

Maribor je v 60. minuti vodil že s 3:0, ko je po protinapadu Maribora in asistenci Blaža Vrhovca lepo zadel Rok Kronaveter, ki se je s petim zadetkom na čelu lestvice strelcev izenačil z nekdanjim soigralcem Nardinom Mulahusejnovićem iz Kopra. Tik pred koncem tekme je Aluminij dosegel častni zadetek, ko je po kotu zadel branilec Azemović, dve minuti kasneje pa je Maribor še drugič zadel vratnico, in sicer je okvir vrat zaustavil močan strel nocoj zelo razpoloženega Mlakarja, ki je dobro izkoristil priložnost v začetni enajsterici.