Maribor je zanj plačal odškodnino in ustrelil mimo: Vladan Vidaković se seli v daljne kraje

Vladan Vidaković je bil odgovor športnega direktorja Maribora Marka Šulerja na odhod Antoina Makoumbouja, ki se zagotovo ni obnesel. Srb po polovici sezone že zapušča klub.

Uredništvo
25. januar 2023, 8:54

Vladan Vidaković (Foto: nkmaribor.com)

Maribor je po odhodu Antoina Makoumbouja v Cagliari reagiral tako, da je iz Spartaka iz Subotice pripeljal srbskega vezista Vladana Vidakovića, za katerega je odštel približno 150 tisoč evrov odškodnine. V slovenskem prvenstvu so prihodi igralcev za odškodnino redki, zato so po navadi pričakovanja v takšnih primerih še toliko večja, a se v tem primeru zagotovo niso izpolnila.

Vidaković je pod vodstvom Radovana Karanovića še dobival priložnost za dokazovanje, po prihodu Damirja Krznarja pa je obsedel na rezervni klopi, zato njegov odhod niti ni veliko presenečenje.

Vidaković bo kariero nadaljeval v gruzijskem Dinamu iz Batumija, ki si ga je izposodil do konca leta z možnostjo odkupa pogodbe.

Triindvajsetletni vezist, ki v višino meri kar 193 centimetrov, je za Maribor skupno odigral 12 tekem, v statistiko pa je vpisal štiri rumene kartone. V slovenskem prvenstvu vse od 2. Oktobra ni več igral.

"Vladan je potreboval nekoliko daljši čas za prilagajanje. Ker nikomur ne ustreza, da ne igra, smo iskali rešitev, da se vrne v tekmovalni ritem in uspeli v namenu. Dinamo Batumi je iskal zveznega igralca s takšnimi značilnostmi in dogovorili smo se o enoletni posoji."

"Vladanu želim vso srečo ob novem izzivu, spremljali bomo njegove igre in verjamem, da se lahko vrne v Ljudski vrt z novimi, dragocenimi izkušnjami,"
je odhod Vidakovića pospremil športni direktor kluba Marko Šuler.

Kot zanimivost dodajmo, da je lani za nov Vidakovićev klub igral ta hip eden največjih zvezdnikov italijanskega nogometa Khvicha Kvaratshkelia.