Maribor na prvi tekmi po 77 dneh tudi s prenosom v živo

Nogometaši Maribora bodo jutri odigrali prvo pripravljalno tekmo v času priprav na nadaljevanje sezone, obračun proti Nafti pa bodo v Mariboru prenašali tudi v živo.

Uredništvo
22. maj 2020, 2:50

Foto: pigac.si

Nogometaši Maribora bodo v soboto ob 11.00 odigrali prvo od treh pripravljalnih tekem pred nadaljevanjem sezone v slovenskem državnem prvenstvu. Tekma proti Nafti bo v simbolnem pomenu pomenila velik dosežek, saj bo Maribor po dolgih tednih karantene odigral prvo tekmo po 7. marcu oziroma po kar 77 dneh.

"Prvi cilj je, da vsi igralci dobijo tekmovalne minute. Ker tako dolgo niso igrali, vsi že komaj čakajo na trenutek vrnitve na igrišče, skupaj z menoj. Doslej je vse potekalo na visokem nivoju. Kar smo preizkušali na treningih, želimo prikazati na tekmi, ki nam bo pokazala, kje smo trenutno, kako se fantje odzivajo na določene taktične zadeve in kaj je še treba popraviti. Najbolj pomembno pa je, da bo tekma minila brez poškodb in da lahko nemoteno nadaljujemo z delom po predvidenem programu,"
pred tekmo sporoča trener Maribora Sergej Jakirović, ki bo jutri prvič svoje varovance vodil z roba igrišča.

Po dogovoru bo tekma trajala 2x60 minut, tekmo v Ljudskem vrtu pa bodo v Mariboru tudi v živo prenašali na uradni spletni strani kluba.

loading...