Maribor ničesar ni prepustil naključju: Misli so pri Evropi in Botevu, a tudi pri poškodovanih igralcih

Za Mariborčani je zanimiv in razgiban četrtek, saj so odigrali dve pripravljalni tekmi. Prava generalka pred prvo evropsko preizkušnjo je bila popoldanka, ki so jo Štajerci sklenili z zmago nad skrbno izbranim tekmecem.

Uredništvo
5. julij 2024

Ante Šimundža osredotočenost Maribora usmerja v prvo evropsko tekmo. (Foto: pigac.si)

Nogometaši najuspešnejšega slovenskega nogometnega kluba prihajajo v sklepni del poletnih priprav pred novo tekmovalno sezono. Maribor je v četrtek odigral dve pripravljalni tekmi, v dopoldanskem času je mlajša enajsterica visoko izgubila proti Rapidu iz Bukarešte, izkušenejša pa je popoldne v Beltincih ugnala bolgarski CSKA iz Sofije.

“Vemo, kako želimo igrati in smo kljub zahtevnemu vremenu proti moštvu CSKA 1948 Sofia videli precej dobrih zadev. Prevladovali smo na igrišču, vmes tekmecem podarili gol, a dosegli dva in tudi skupna ocena zadnjega dne je pozitivna. Imeli smo nekaj sreče, ko smo po žrebu še izbirali nasprotnike, a smo potem zavestno načrtovali, da bi igrali proti bolgarskemu moštvu. Z namenom, da občutimo na igrišču njihove značilnosti in v vsakem primeru je šlo tudi v tem pogledu za dobrodošlo izkušnjo,” je za klubske kanale Maribora dejal trener Ante Šimundža.

Uspešni slovenski strateg dobro pozna bolgarski nogomet, pred časom je deloval pri Ludogorcu, kljub temu pa podrobne priprave nikoli ni preveč. V četrtek se bodo Štajerci na prvi evropski tekmi nove sezone pomerili z Botevom v Plovdivu, tudi v luči tega pa je bil izbran tekmec v generalki.

V Mariboru za zdaj priprave ocenjujejo kot uspešne, a brez težav ne gre. Očitno bodo morali sezono, tudi na domači sceni, začeti brez izkušenega Gašperja Vrhovca, medtem ko sta četrtkovo tekmo izpustila še dva pomembna člena moštva.

“Vrhovec ima težave s kolkom, v njegovem primeru bo proces okrevanja nekoliko daljši in bomo vrnitev na igrišče usklajevali z zdravniško službo. Pri Soudaniju in Janu Repasu pa smo se odločili za preventivno mirovanje. Seveda jima bo manjkalo teh 90 minut, velja pa izpostaviti, da so se fantje, ki so dobili priložnost, dobro odzvali in smo dobili še kakšnega igralca več na določenem igralnem položaju,” je še dodal Šimundža.