Maribor se bo pritožil, zato bo Ljudski vrt ta konec tedna odprt: Klub napoveduje 'prijetno podobo tribun'

Maribor bo po izrečeni kazni NZS sezono nadaljeval proti Domžalam, ta konec tedna pa bo Ljudski vrt še odprt za gledalce.

Uredništvo
27. februar 2024

Maribor (Foto: pigac.si)

Nogometna zveza Slovenije je Mariboru včeraj izrekla kazen za incident v Murski Soboti, del kazni pa je tudi zaprtje stadiona na naslednjih štirih domačih tekmah, kar bi se teoriji prvič lahko zgodilo že ta konec tedna, ko bodo v Ljudskem vrtu gostovale Domžale.

Priprava na prihod čete Dušana Kosića ostaja nespremenjena, saj so v taboru Maribora napovedali, da se bodo na izrečeno kazen pritožili, to pa pomeni, da ta do končnega sklepa še ni veljavna.

"Zoper odločbo disciplinskega sodnika NZS o igranju štirih domačih tekem pred praznimi tribunami je možna pritožba, NK Maribor se bo v postavljenem roku (tri dni) pritožil, kazen pa se izvrši po dokončnosti sklepa. Priprave moštva in organizacijske aktivnosti za naslednjo tekmo se tako nadaljujejo po predvidenem načrtu. Vrata stadiona odpremo uro pred začetnim sodniškim žvižgom, ob 16.30," so sporočili iz tabora Maribora.

V Mariboru upajo, da bodo nedavni dogodki še dodatno povečali zanimanje za ogled tekme, v klubu pa so še dodali, da prvi odzivi kažejo na to, da velja v soboto pričakovati 'prijetno podobo stadiona'.