Maribor se je odrezal precej bolje kot Mura, a vseeno izgubil

Maribor je na pripravah v Prekmurju odigral prijateljsko tekmo s hrvaškim prvakom Dinamom iz Zagrebom in navkljub zgodnjemu vodstvu na koncu priznal poraz.

Uredništvo
20. junij 2021, 8:44

Rudi Požeg Vancaš je Maribor popeljal v vodstvo proti Dinamu. (Foto: pigac.si)

- Prijateljska tekma:

MARIBOR 1:2 DINAMO ZAGREB
Požeg Vancaš 7.; Martinović 10. (ag.), Lauritsen 78.
Prizorišče: Fazanerija

MARIBOR: Jug (46' Bergsen), Milec (46' Mutavčić), Pihler (59' Rec), Martinović (59' Obreht), Koderman (46' Sikošek), Vrhovec (59' Klampfer), Repas (59' Bobarić), Kronaveter (46' Maher), Žugelj (46' Kotnik), Požeg Vancaš (59' Tavares), Vipotnik (46' Sirk). Trener: Simon Rožman.

DINAMO ZAGREB: Nevistić, Stojanović, Theophile, Milić, Štefulj, Gojak, Bulat, Majer (31' Tolić), Menalo, Kastrati, Andrić. Igrali so še: Horkaš, Moubandje, Perić, Lauritsen, Šutalo, Vasilj, Mišić, Baturina, Šaranić, Atiemwen, Tolić, Čop, Špikić. Trener: Damir Krznar.

Maribor se je ob zaključku priprav v Moravskih Toplicah pomeril s najtežjim nasprotnikom doslej, in sicer je na Fazaneriji prekrižal poti s hrvaškim prvakom in četrtfinalistom lige Europa v minuli sezoni Dinamom iz Zagreba.

Maribor je srečanje začel odlično, saj je že v sedmi minuti po podaji Jana Repasa zadel preko Rudija Požega Vancaša. Vodstvo je trajalo le tri minute, ko se je po izbijanju Ažbeta Juga žoga odbila od Ilije Martinovića in končala v vratih Maribora. Odločitev je padla dvanajst minut pred koncem srečanja, ko je po prostem strelu Josipa Mišića z glavo zadel danski branilec Rasmus Lauritsen.