Maribor slavil na prvi tekmi po odhodu Simona Rožmana, prvenec novinca v napadu

Maribor je na prvi tekmi po odhodu Simona Rožmana zanesljivo premagal Celjane in se ekspresno vrnil v bitko za mesta pri vrhu lestvice. Med strelci tudi novinec v napadu Ognjen Mudrinski.

Uredništvo
23. september 2021, 9:47

Maribor
2 : 0
1800 gledalcev
Sod.: Dejan Balažič

Celje
1 : 0
 
 
 
 
 
2 : 0
 
 
 
Maribor: Ažbe Jug, Gregor Sikošek, Ilija Martinović, Robert Voloder, Mirko Mutavčić, Nino Žugelj, Antoine Makoumbou, Rudi Vancaš Požeg (od 81. Danijel Šturm), Blaž Vrhovec, Marko Alvir (od 72. Rok Sirk), Ognjen Mudrinski (od 73. Rok Kronaveter).Celje: Florijan Raduha, Žan Zaletel, Žan Flis, David Zec (od 79. Denis Marandici), Luka Kerin (od 46. Mičo Kuzmanović), Tjaš Begić (od 45. Ester Sokler), Ivan Mayewski, Tamar Svetlin, Ivan Božić (od 74. Adam Jakobsen), Žan Medved, Matic Vrbanec (od 73. Žan Benedičič).

Nino Žugelj je načel mrežo Celja. (Foto: pigac.si)

Maribor je v Ljudskem vrtu odigral prvo tekmo po turbulentnih dnevih, ki so sledili po zaporednih porazih proti Aluminiju in Muri ter odhodu trenerja Simona Rožmana. Danes je moštvo prvič vodil Radovan Karanović, ki se je šele nedavno priključil strokovnemu štabu, v začetno enajsterico pa sta se vrnila Rudi Požeg Vancaš in Blaž Vrhovec, kateremu se je iztekla kazen.

Maribor je zapretil že v drugi minuti preko Ognjena Mudrinskega, prvi zadetek pa je padel po četrt ure igre, ko je po podaji Marka Alvirja natančno meril Nino Žugelj, ki je žogo ob levi vratnici poslal v mrežo. Do izteka polčasa si nobena ekipa ni več priigrala nobene večje priložnost za spremembo izida.

V 58. minuti so v Mariboru zahtevali enajstmetrovko po dvoboju Žana Zaletela in Marka Alvirja, a je sodniška piščalka ostala nema. Maribor je dvome o zmagovalcu razrešil v 65. minuti, ko je Mudrinski izkoristil napako Davida Zeca in se veselil svojega prvenca v vijoličastem dresu.

Sledilo je obdobje, v katerem je Maribor mirno nadzoroval potek dogajanja na igrišču, preko Roka Kronavetra, ki v zadnjem času znova dobiva vse več priložnosti za igro, pa je imel celo priložnost za še izdatnejšo zmago.