Maribor tokrat suveren, liga Europa je praktično že v žepu

Maribor je v drugem polčasu strl odpor Brava in zabeležil pomembne tri točke v bitki za uvrstitev v evropske pokale. Debi mladega upa Roka Mahra.

Uredništvo
15. julij 2020, 7:40

Bravo
0 : 3
0 gledalcev
Sod.: Nejc Kajtazović

Maribor
 
 
 
 
 
 
 
0 : 1
 
0 : 2
 
0 : 3
 
 
Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Žan Trontelj (od 77. Miha Kancilija), Vanja Drkušić (od 62. Mark Spanring), Luka Žinko, Ovbokha Agboyi, Sandi Ogrinec, Martin Kramarič (od 66. Besart Abdurahimi), Roko Baturina, Mustafa Nukič.Maribor: Kenan Pirić, Špiro Peričić, Nemanja Mitrovič (od 86. Luka Koblar), Martin Milec, Rok Kronaveter, Denis Klinar, Rudi Vancaš Požeg (od 75. Felipe Santos), Aleks Pihler (od 87. Rok Maher), Amir Dervišević, Luka Zahović (od 64. Marcos Morales Tavares), Jasmin Mešanović (od 74. Gregor Bajde).

Foto: pigac.si

V Mariboru so resno vzeli grožnjo, da bi sezono sklenili brez uvrstitve v evropske pokale, saj so v gosteh visoko s 3:0 premagali Bravo in si tako z veliko verjetnostjo že zagotovili (vsaj) tretje mesto na prvenstveni lestvici. Tekma je bila odigrana v Stožicah, v mariborski enajsterici pa je po skoraj enomesečni odsotnosti vnovič zaigral eden najpomembnejših igralcev moštva Rok Kronaveter.

Maribor je začel odprto, saj je že v uvodnih minutah zaključil kar nekaj akcij. S prostih strelov sta zapretila Rok Kronaveter in Amir Dervišević, v 21. minuti pa je imel lepo priložnost še Martin Milec, ki je danes nosil kapetanski trak. Bravo si v prvem delu igre ni priigral nobene omembe vredne priložnosti.

V tretji minuti nadaljevanja je sreča Mariboru pokazala hrbet, ko je po natančnem strelu Derviševića žoga zadela vratnico in se odbila do vratarja Brava Igorja Vekića. V 53. minuti je Maribor naposled zasluženo povedel. Po hitrem prodoru Milca in izvrstnem predložku se je na pravem mestu znašel Luka Zahović, ki je z glavo dosegel svoj deseti zadetek v letošnji sezoni.

Maribor je nadaljeval z napadi in nevarno zapretil preko Rudija Požega Vancaša, v 67. minuti pa je prvič zobe pokazal tudi Bravo, ki je preko Mustafe Nukića zadel vratnico. Dve minuti po vratnici Brava je Maribor dosegel svoj drugi zadetek, ki je padel po atraktivni akciji, v kateri sta obrambo Brava lepo izigrala Kronaveter in Požeg Vancaš, žogo pa je v mrežo poslal Marcos Tavares, ki je le nekaj minut prej zamenjal Zahovića. V 82. minuti je Maribor potrdil zmago, ko je po podaji Felipeja Santosa zadel še Gregor Bajde, ki tako še naprej kaže dobro strelsko formo.

Štiri minute pred koncem tekme je trener Maribora Sergej Jakirović omogočil debi mlademu upu iz mladinskega pogona Roku Maherju, ki je zamenjal Aleksa Pihlerja.
loading...