Mariborčani bodo od NZS zahtevali pojasnila: Kaj je v Krškem počel delegat tekme Danilo Kacijan?

Na tekmi med Rogaško in Mariborom delegat tekme Danilo Kacijan ni našel nepravilnosti v zapisniku gostiteljev. To je tudi podlaga za problem, ki je nastal za tekmo Koper - Rogaška.

Uredništvo
2. september 2023

(Foto: pigac.si)

Maribor je z Rogaško, tekma je bila odigrana v Krškem, le remiziral. Ker je Rogaška očitno tudi na tisti tekmi kršila nova pravila Nogometne zveze Slovenije (NZS), bi zato v teoriji lahko pričakovali, da bodo imele ugotovitve iz Kopra, kjer tekme med Koprom in Rogaško ni bilo, posledice tudi za tekmo Maribora. 

Delegat Danilo Kacijan je spregledal pomanjljivosti v zapisniku Rogaške. Sam je v izjavi za Vestnik pojasnil, kaj se je dogajalo v Krškem

"Dolgo sem v nogometu, napake se dogajajo, in če sem jo morda storil, prevzemam odgovornost. Ne bežim od nje, nočem bežati. Nikoli nisem. Sicer pa verjemite, da je bilo pisanje zapisnika znanstvena fantastika. Računalniška oprema ni delovala, kot bi morala. Dobesedno smo se mučili, povrhu so bili pogoji nevzdržni. Niti po naključju ne na ravni prvoligaškega tekmovanja. Tako slabih razmer še nisem doživel. Veliko je bilo takšnih in drugačnih preglavic, na kar sem v svojem poročilu s tekme tudi jasno opozoril.

Prav tako sem na kraju samem opozarjal na določene pomanjkljivosti v zapisniku, ki smo jih sproti odpravljali, nakar sem se zanašal na to, da v dopolnitvi Tekmovalnega pravilnika piše, da so pravila implementirana v informacijski sistem in da zapisnika brez vseh potrebnih zahtev ne bo mogoče oddati. A v Krškem smo ga vendarle lahko in v tem vidim problem. Ni bilo opozorila, da je karkoli narobe, zato sem bil prepričan, da je vse v redu. V dobri veri sem verjel, da je tako."

In kaj bo storil NK Maribor? Ker je rok za morebitne pritožbe na zapisnik že potekel, bodo Mariborčani od NZS lahko zahtevali le pojasnila.