Mariborčani se zavedajo slabe serije, a verjamejo v uspeh proti Celju

Klub iz prestolnice Štajerske v nogometno pomlad ni vstopil skladno z željami in cilji. Izmed šestih možnih točk so Vijolični osvojili pičli dve, nov izziv pa prihaja v obliki Štajerskega derbija.

Uredništvo
19. februar 2021, 1:24

Foto: pigac.si

Klub z največjim številom lovorik v Sloveniji ni dobro vstopil v drugi del 1. SNL. Maribor je pod vodstvom stratega Maura Camoranesija vpisal dva remija na uvodnih dveh tekmah spomladanekega dela, kar je odločno manj od želja.

"Nismo dobro začeli, toda ne smemo in ne moremo zdaj biti en mesec slabe volje, ampak se je treba pobrati ter znova dvigniti. V slačilnici smo se pogovorili med seboj že po tekmi proti Bravu, zavedamo se, da zmoremo igrati boljše. Smo enotnega mnenja, kaj je treba popraviti in verjamem, da se bo to v prihodnje odrazilo tudi na igrišču," je za mariborsko spletno stran dejal vezist Rudi Požeg Vancaš.

Že v soboto bodo Štajerci pred novim zahtevnim izzivom. Na regijskem derbiju se bodo udarili z aktualnimi državnimi prvaki, nogometaši Celja, ki prav tako ne blestijo.

"Ne smemo se pogovarjati, da so tekmeci v slabi formi, saj proti Mariboru vsi igrajo z dodatnim navdihom, kar je bilo doslej že večkrat opazno. Moramo biti 100-odstotni v naši izvedbi, to je zdaj najpomembnejše. Miselnost ni vprašljiva, je na najvišjem nivoju, toda to je treba potrditi na igrišču, kjer moramo pri vseh situacijah ostati zbrani," je še dodal Požeg Vancaš.