Mariborska sezona kaže znake katastrofe: Kar osem let Maribor že ni osvojil pokala, v petih letih le ena lovorika

V zadnjih petih sezonah Maribor beleži velik zaostanek za dosežki iz preteklosti. V tem obdobju je osvojil le eno lovoriko. To je velik udarec za Anteja Šimundžo.

Uredništvo
6. marec 2024

(Foto: pigac.si)

Komaj na začetku meseca marca smo, pa je že jasno, da bo Maribor letošnjo sezono zagotovo končal brez osvojene lovorike! Mariborčani, ki so v ligi daleč za vodilnim Celjem, precej pa zaostajajo tudi za Olimpijo, so že v osmini finala zakockali možnost, da bi sezono končali kot zmagovalci pokalnega tekmovanja. 

Težko bi trdili, da nasprotnik ni bil po meri, kajti v Ljudskem vrtu, ki je danes še imel gledalce, so gostovale Radomlje. Maribor je vodil, z malce premešano zasedbo pa je tekmo senzacionalno izgubil, potem ko je gostujoča ekipa zmagala z neverjetnim golom s prostega strela tik pred koncem tekme! 

Izpad v osmini finala seveda pomeni, da bo Maribor še naprej čakal na pokalno lovoriko. Verjeli ali ne, naš najsupešnejši klub vseh časov je zadnjo pokalno lovoriko osvojil leta 2016, torej pred osmimi leti!

Še bolj zaskrbljujoč pa je recimo trend zadnjih petih letih. V tem obdobju je Maribor osvojil eno samo lovoriko, in sicer prvenstveno v sezoni 2021/2022. Pri tem bo tudi ostalo. To pa je podatek, ki bi moral skrbeti aktualno vodstvo Maribora, na čelu z Dragom Cotarjem, Bojanom Banom, Markom Šulerjem in drugimi.