Mariborsko darilo sprejeto, Olimpija je zabila šest golov in rivalu nevarno uhaja na plus sedem

Olimpija je v 29. krogu 1. SNL razbila Koper in se z novo zmago od Maribora odlepila na varnih sedem točk prednosti.

Uredništvo
21. april 2021, 6:24

Olimpija
6 : 2

Sod.: Matej Jug

Koper
 
0 : 1
1 : 1
 
2 : 1
 
 
 
3 : 1
 
 
 
4 : 1
 
 
 
 
4 : 2
5 : 2
 
6 : 2
 
Olimpija: Žiga Frelih, Antonio Delamea Mlinar, Vujadin Savić, Nino Pungaršek, Matic Fink (od 69. Eric Boakye), Uroš Korun, Timi Max Elšnik (od 46. Nik Kapun), Michael Pavlović (od 88. Vitalijs Maksimenko), Radivoj Bosić (od 87. Svit Sešlar), Gal Kurež (od 68. Enrik Ostrc), Andrés Vombergar.Koper: David Adam, Matej Palčič, Denis Cerovec, Darko Mišić (od 70. Luka Vekić), Aleksander Rajčevič, Žan Žužek, Marko Pejić (od 72. Mitja Viler), Mihail Caimacov (od 73. Ivica Guberac), Bojan Knežević (od 51. Timotej Dodlek), Nardin Mulahusejnović (od 50. Dare Vršič), Maks Barišić.

(Foto: pigac.si)

Olimpija ostaja na poti, ki jo morda pelje do naslova prvaka. Ljubljančani so se včeraj razveselili poraza Maribora proti Domžalam, danes pa so se veselili lastne zmage proti Kopru. 

V Stožicah so povedli Koprčani, ki so po začetnih napadih domačih zadeli v deveti minuti, preko Mateja Palčiča, ki je ob slabi reakciji Koruna zadel s prostega strela. Olimpija je izenačila hitra, po prostem strelu v 12. minuti. Žužek je bil neroden, v tej sezoni je to že bil, dosegel je (nov) avtogol! Po podaji iz kota je Olimpija nekaj minut pozneje že vodila, zadel je branilec Antonio Delamea Mlinar. Frelih je v 30. minuti posredoval ob strelu Mulahusejnovića. Olimpija pa je spet zadel tik pred koncem prvega polčasa. Adam je zaustavil dva poizkusa, tretjega pa ne, premagal ga je Nino Pungaršek.

Olimpija je zadevala tudi v drugem polčasu. V 59. minuti je zadel Radivoj Bosić in takrat je že bilo jasno, da Koper te tekme ne more več obrniti v svojo korist. V 77. minuti, po rušenju Barišića (to je storil Frelih) je enajstmetrovko sicer realiziral Dare Vršič, toda Andres Vombergar je v sodnikovem podaljšku dosegel gol, tako da se je srečanje končalo z rezultatom 6:2. 
 
adplus-dvertising